Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Mart 2012 Salı

Yaştan emekliliğimi istemem daha sonra SSK’lı çalışmama engel midir?

Emekli destek primi ödeyerek çalıştığında hem emekli aylığı hem de ücretini alır

Soru: 24 Nisan 1970 doğumluyum. Sigortalı çalışmaya başladım tarih 9 Nisan 1990 dır. Yaştan emekliliğimi istemem, daha sonra SSK’ lı çalışmama engel midir? Böyle bir yasak var mıdır?

Hatice TUNÇ
Cevap: Emekli olanlar daha sonra isterle, emekli aylığını kestirmeden sosyal güvenlik destek priminde tabi olarak çalışabilirler. Bu durumda hem emekli aylığını, hem de çalıştıkları işteki ücretini alırlar. İsteyen emekli aylığını kestirip, tüm sigorta kollarına tabi olarak da çalışabilir.
Ancak, emekli olmayı hak etmiş durumda değilsiniz. Çünkü, yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. 3600 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız 24 Nisan 2030 tarihinde yaş haddinden emekli olabilirsiniz.
Ayrıca, 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 5525 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 52 yaşınızı dolduracağınız 24 Nisan 2022 tarihinde emekli olmanızda mümkün.

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA  Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Diğer Sorular İçin Tıklayınız 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com