Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Aralık 2011 Perşembe

TBMM'ye birleştirilen hizmet süreleri üzerinden emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı alanlara emekli ikramiyesi ödenmesi için verilen kanun teklifi hk.

Emekliye ikramiye ödenmesi talebi

AK Parti'li Hüseyin Şahin'in verdiği kanun teklifinde, birleştirilen hizmet süreleri üzerinden emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı alanlara emekli ikramiyesi ödenmesini talep etti.


İHLAS SON DAKİKA - AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in verdiği kanun teklifinde, birleştirilen hizmet süreleri üzerinden emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı alanlar ile ölenlerin hak sahiplerine; varsa açtıkları davalardan vazgeçmeleri halinde, aynı esas ve usuller çerçevesinde emekli ikramiyesi ödenmesi düzenleniyor.

Şahin, TBMM Başkanlığına sunduğu ''Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi''nin birinci maddesi, Emekli Sandığı Kanunu'na geçici madde eklenmesini öngörüyor.

Madde; bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce birleştirilen hizmet süreleri üzerinden emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı alanlar ile ölenlerin hak sahiplerine; varsa açtıkları davalardan vazgeçmeleri ve Emekli Sandığı Kanunun 89. maddesindeki şartların varlığı halinde, aynı esas ve usuller çerçevesinde emekli ikramiyesi ödenmesini düzenleniyor.

Emekli Sandığı Kanunun 89. maddesi ''emekli, adi malullük veya vazife malullüğü aylığı bağlanan veyahut toptan ödeme yapılan asker ve sivil tüm iştirakçilere, her tam fiili hizmet yılı için aylık bağlamaya esas tutarların bir aylığı emekli ikramiyesi olarak verilir'' hükmünü içeriyor..

Emekli Sandığı Kanunun 89. maddesi uyarınca emekli ikramiyesi ödenmesine hak kazananların, maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce, Emekli Sandığı Kanuna tabi daire, kuruluş ve ortaklıklarda geçen ve İş Kanununun 14. maddesine göre kıdem tazminatı ödenmesini gerektirmeyecek şekilde sona eren geçmiş hizmet sürelerinin de emekli ikramiyesine esas süreye dahil edilmesi öngörülüyor.

-Yabancı öğrencilerin sigorta primlerine indirim-

Teklifle, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) merkez teşkilatında sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına dahil kadrolara ek ödeme yapılmasına olanak tanınıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumunun taşınmaz kiralarını güncellemeye ve belirlemeye de Yönetim Kurulu yetkilendiriliyor.

Türkiye'de eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin genel sağlık sigortası prim tutarının hesaplanmasında kıstas olarak alınan sigorta primine esas kazancın alt sınırının üçte birinin uygulanması öneriliyor.

Kamu idaresi ve vakıf üniversitelerinde sunulan sağlık hizmetlerinde SGK, öğretim üyeleri için alınacak ilave ücret için tavan belirlemeye yetkili olacak.

İşyeri bildirgeleri için verilen idari para cezaları, 15 gün içinde ödenmesi halinde yarısı oranında uygulanacak.

2008 yılı Ekim ayı başından önce emekli olup, yine bu tarihten önce avukatlık ve noterlik yapan emeklilerden sosyal güvenlik destek primi kesilmeyenler hakkında da kesinti yapılacak.

Kaynak: HABER7

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com