Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Nisan 2011 Pazartesi

Yeniden yapılandırma için tanınan müracaat süresi ne zaman doluyor?

Son bir hafta! 

Meşhur Torba Kanun yürürlüğe gireli iki ay oluyor. 

25 Şubat'ta uygulaması başlayan kanunun en önemli getirisi kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasıydı. Yeniden yapılandırma için tanınan müracaat süresiyse 2 Mayıs 2011'de doluyor. Yani haftaya bugün, mesai saati bitimiyle birlikte, başvurular da bitmiş olacak. 


Öte yandan Torba Kanun'un 168. maddesi, Bakanlar Kurulu'na müracaat ve ödeme sürelerini bir ay uzatma yetkisi veriyor. Böyle bir uzatmanın yapılması halinde son müracaat tarihi 2 Mayıs'tan 31 Mayıs'a uzamış olacak. 

Muhtemel bir uzatma kararının sosyal güvenlik borçluları açısından yerinde olacağını söyleyebiliriz. Zira gelen haberlerden, özellikle Bağ-Kur borçlularının yapılandırmaya büyük ilgi gösterdiği, müdürlüklerde uzun kuyrukların oluştuğu anlaşılıyor. Ayrıca Tarım Bağ-Kur'lular için tanınan banka kredisiyle emeklilik uygulamasının da yeni yeni düzen aldığı belirtiliyor. Dolayısıyla başvuru süresinin uzatılması, hem kamu kurumlarındaki yoğunluğu azaltacak hem de imkânlardan yararlanmak isteyen vatandaşa süre kazandırmış olacaktır. 

Ancak siz yine de bu son haftayı iyi değerlendirip, başvurunuzu bir an önce yapın. Ne olur ne olmaz! 

Sadettin ORHAN - BUGÜN
Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com