Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Nisan 2011 Pazartesi

SSK’dan emekli olabilmem için gün ve yaş bilgisi verir misiniz?

Eski yasa şartlarına tabisiniz

Soru: Doğum Tarihim 21 Ekim 1958 Sigorta başlangıç tarihim 1 Ocak 1976 olup,
Bağ Kura 1808 gün, SSK’ ya 1157 gün prim ödedim. Askerlik borçlanması yapmadım. SSK’dan emekli olabilmem için gün ve yaş bilgisi verir misiniz?
Ömer ALIM/ADANA
Cevap:
8 Eylül 1999 tarihi itibariyle sizin gibi 23 yıldan fazla süredir sigortalı olanlar, bu tarihte yürürlüğe konan ve emekli olmayı oldukça zorlaştırdığından dolayı toplumda “mezarda emeklilik” yasası olarak tanımlanan 4447 sayılı yasaya tabi olmadan, eski yasa şartlarıyla emekli oluyor.
Eski yasa şartlarıyla emekli olacaksınız. Bağ-Kur ve SSK primlerini ne zaman ödediğinizi belirtmemişsiniz. Sorunuzu Bağ-Kurdan sonra SSK ya 1157 gün prim ödediğiniz varsayımına göre cevaplandırıyoruz.
Eski yasaya göre, SSK da yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 59 yaş şartlarına tabisiniz. 637 gün daha prim ödeyerek(sigortalı çalışarak) 2963 gün olan prim ödemenizi 3600 güne tamamlamanız şartıyla, 59 yaşınızı dolduracağınız 21 Ekim 2017 tarihinde emekli olabilirsiniz.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com