Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Nisan 2011 Perşembe

İsteğe bağlı sigortalı olan kadınlar hangi durumda 18 gün prim ödeyerek 30 gün kazanabiliyor?

Ev işlerinde süreksiz çalışan kadınlar sosyal güvenliklerini isteğe bağlı sigortalı olarak sağlayabilir


Soru 22: Her gün ayrı bir evde temizlik yapan kadın çalışan 18 gün prim ödeyerek, 30 gün kazanma uygulamasından yararlanabilir mi? 
FATMA
Cevap: Evinde Geliri Vergisi Kanunun 9/6 ncı maddesinde sayılan, salça, tarhana, hediyelik eşya, örgü, dantel vb.  vergiden muaf tutulan işlerli yapan isteğe bağlı sigortalı kadınlar, prime esas kazancın alt sınırı üstünden 18 gün prim ödeyerek 30 gün kazanabiliyor. Ev işlerinde süreksiz çalışan kadınlar bu haktan yararlanamıyor. Ancak, ev hizmetlerinde ay içinde30 günden az çalışan sigortalılar, ay içinde zorunlu sigortalılık dışındaki 30 günden az kalan sürelerini borçlanabilirler. Ev işlerinde süreksiz çalıştığından dolayı sigortalı yapılmayan kadınlar da,  sosyal güvenliklerini isteğe bağlı sigortalı olarak sağlayabilirler.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com