Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Nisan 2011 Perşembe

Askerlik borçlanmasını yatırırsam ne zaman emekli olurum?

250 gün askerlik borçlanması yeterli


Soru: Doğum tarihim 17 Ağustos 1964, SSK girişim 1 Şubat 1986 olup, bugüne kadar 8650 gün prim ödemem var. Askerlik görevimi 1 Mart 1984 ile 31 Ağustos 1985 arasında yaptım. Askerlik borçlanmasını yatırırsam ne zaman emekli olurum? Ve askerlik borçlanmasını  kaç gün yatırsam yeterli olur.
M.M.
Cevap:
Askerlik sürenizin 250 gününü borçlanmanız halinde, başlangıç tarihiniz 240 gün geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5225 gün prim ödeme ve 48 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, bundan sonra prim ödemeseniz de 48 yaşınızı dolduracağınız 17 Ağustos 2012 tarihinde emekli olabilirsiniz. Askerlik sürenizi borçlanmazsanız 49 yaşınızı dolduracağınız 17 Ağustos 2013 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com