Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Nisan 2011 Perşembe

Babamın vefatı halinde annemin emekli olma şansı var mı?

Babanızın vefatında annenize dul aylığı bağlanır


Soru: Babamın doğum tarihi 15 Haziran 1935, SSK girişi 1975, prim gün sayısı 405 gün. 1 Temmuz 1987 Bağ-Kur’a kayıt yapıldı. Bağ-Kur prim gün sayısı 6 yıl 3 ay 18 gün. 25 Ekim 1993’ de tekrar  SSK’ya geçiş yapılmış.  Sadece 5 gün sigortalı olarak çalışmışlığı var. Ayrıca 24 ay askerliği var. Fakat askerliğini borçlanmadık. Babam bu şartlarda nasıl emekli olur? Babamın ölmesi halinde, annemin emekli olma şansı var mı?
Ahmet KURT / ANKARA
Cevap:
Babanız en erken SSK dan emekli olabilir. SSK da yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabi. Ancak, primi ödenen son yedi yılda fazla prim ödenen kurumdan emekli olunduğundan bu şartlarla emekli olabilmesi için, sigortalı çalışarak en az 1260 gün prim ödemesi gerekiyor. 1255 gün daha prim ödeyerek 5 gün olan prim ödemesini 1260 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.
Babanızın 1800 günden fazla prim ödemesi olduğundan, vefat etmesi halinde annenize dul aylığı bağlanır.

Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com