Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Nisan 2011 Cuma

9000 günü doldurduktan sonra vergi kaydını kapatmadığımız sürece Bağ-kur primi ödemek zorunda mıyız?

Vergi kaydı ve faaliyet devam ettiği sürece prim ödemek gerekiyor
Soru: Doğum tarihim 2 Şubat 1963 dür. 1 Kasım 1988 Bağ-Kur girişliyim. Haziran ayında 9000 gün prim ödememi dolduruyorum. Ne zaman emekli olurum? Askerlik borçlanmasını yaptım. 2 Şubat 2012 de emekliğim olursa, sağlıktan faydalanmasam 8 ay fazla prim yatırmama gerek var mı?

Ömer ASIM

Cevap: Verdiğiniz bilgilere göre emekli olmak için; 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam prim ödemenizi 25 tam yıla tamamlamanız şartıyla, 50 yaşınızı dolduracağınız 2 Şubat 2013 tarihinde emekli olabilirsiniz. Prim gününüzü doldurduktan sonra, faaliyetinizi terk edip vergi kaydınızı kapatmadığınız sürece prim ödemek zorundasınız. Prim ödememek için vergi kaydınızı kapatıp faaliyetinize son vermeniz gerekiyor.

Ekrem SARISU - POSTA
Emeklilik Hakkında SGK Tarafından Yanıtlanmış Sorular İçin Tıklayınız

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com