Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Şubat 2011 Cumartesi

Sigortalı ve hak sahibi özürlülerin, tedavilerinde kullanılan işitme cihazlarının fatura bedellerinin ödenmesinde Katma Değer Vergisinden istisna mıdır?

Sigortalı ve hak sahibi özürlülerin, tedavilerinde kullanılan işitme cihazlarının fatura bedellerinin ödenmesinde Katma Değer Vergisinden istisna mıdır?

Katma Değer Vergisi Kanununun Sosyal ve Askeri Amaçlı İstisnalarla Diğer İstisnalar başlıklı 17 nci maddesinin (4) numaralı fıkrasına, 07.07.2005 tarih ve 25868 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak aynı gün yürürlüğe giren 5378 sayılı Kanunun 32 nci maddesi ile eklenen (s) bendi ile “Özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve özel bilgisayar programlarının”  Katma Değer Vergisinden istisna olduğu hükmü getirilmiştir.
    Yukarıda bahsi geçen Kanunun uygulanmasına yönelik 11.07.2008 tarih ve 26933 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 110 seri nolu Katma Değer Vergisi Genel Tebliğinin Özürlülerin Kullanımına Mahsus Araç ve Gereçlerin Tesliminde İstisna Uygulaması başlıklı (4) numaralı bölümünde ise “5378 sayılı Kanunun32 nci maddesi ile Kdv Kanunun 17 nci maddesinin (4) numaralı fıkrasına, 07.07.2005 tarihinden geçerli olmak üzere eklenen (s) bendi uyarınca, özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve bilgisayar programlarının teslimi KDV’ den müstesnadır.
    Buna göre, münhasıran özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamlarında kullanmaları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç (örneğin görme özürlülerin kullandıkları baston, yazı makinesi, kabartma klavye; ortopedik özürlülerin kullandıkları tekerlekli sandalye, ortez-protez gibi cihaz ve araçlar) ile özel bilgisayar programları istisna kapsamında kabul edilecektir. Binek otomobili ve diğer nakil vasıtalarının ise sözü edilen “araç-gereç” kapsamında değerlendirilmesi mümkün bulunmamaktadır.”


GSS Genel Sağlık Sigortası Hakkında Yanıtlanmış Tüm Sorular İçin Tıklayınız Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com