Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Şubat 2011 Cumartesi

Genç kızlar, boşanan veya dul kalan kadınlar kurtuldu

Genç kızlar, boşanan veya dul kalan kadınlar kurtuldu

SADECE genç kızlar değil, evlenip boşanan, dul kalan kadınlar da kurtuldu.
İşe girdikten sonra, işten ayrılan kız çocukları da kurtuldu.
“Olay neydi?” diye merak edenler için açıklayalım.
1 Ekim 2008 tarihinden itibaren kız çocuklarını ilgilendiren yeni bir uygulama başlatılmıştı.
Yeni Sosyal Güvenlik Yasası ile kız ve erkek çocuklar arasındaki ayırım kaldırıldı ve bakmakla yükümlü olunan kişi kapsamında, kız çocukları için de 18 yaş sınırı getirildi.Öğrenim durumuna göre lise ve dengi öğrenimde yaş sınırı 20’ye, üniversite öğrencilerinde 25 yaşına kadar yükseltilmişti.
Bu yaştan sonra, kız çocuklarının sigortalı anne veya babasının üzerinden sağlık hizmeti almaları önlenmişti.
Yasanın yayımlandığı tarihte ana veya babası tarafından bakmakla yükümlü olunan kızlara dokunulmadı ama bunlar da; işe girdiklerinde veya evlendiklerinde, sonradan işsiz kaldıklarında veya boşandıklarında, eski statülerine dönemiyorlardı.
Ailede kişi başına düşen gelir, asgari ücretin (yani 796,50 TL’nin), üçte biri olan 265,50TL’den az değil ise örneğin 300 TL ise, kız çocukları için her ay Genel Sağlık Sigortası primi ödenmesi gerekiyordu.
Olay milyonlarca aileyi ve genç kızı ilgilendirdiğinden, ciddi tepkiler oluşmuş, nikahsız evlilikler artmıştı.
Şikayetler dağ gibi yığılınca, yaklaşan seçimlerin de etkisiyle bu soruna bir çözüm bulundu.
Torba Yasa ile kız çocuklarının mağduriyetlerini ortadan kaldıran bir düzenleme yapıldı.
Buna göre; işsiz kalan ya da boşanan kız çocukları, önceden olduğu gibi sigortalı anne-babasının üzerinden sağlık hizmeti alabilecek.


Torba Yasayla kamuda ve özel sektörde çalışan kadınlara gelen diğer kolaylıklar için tıklayın Kaynak: Şükrü KIZILOT - Hürriyet Gazetesi

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com