Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Şubat 2011 Cumartesi

Evde halı dokuyan, örgü ören tarhana yapıp satan kadın 18 günde 30 gün sigortalı sayılacak

Evde halı dokuyan, örgü ören tarhana yapıp satan kadın 18 günde 30 gün sigortalı sayılacak


EVDE, bir takım işler yapıp aile bütçesine katkıda bulunan ya da evin geçimini sağlayan diğer kadınlara da müjde var.

Örneğin evde havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim gibi dokuma mamulleri üretenlere de var.
Bunların yanı sıra;
- Tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri,
- Her türlü nakış işleri ve turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça,
- Yapma çiçek, pul, payet, boncuk işleme, tığ örgü işleri, ip ve urganları,
işyeri açmaksızın yapıp satanlara, “sigortalı olma” yönünden önemli bir kolaylık sağlanıyor. Yukarıda sıralanan işleri yapan ve yasa gereği gelir vergisinden de muaf olan isteğe bağlı kadın sigortalılar, 18 günlük kazanç üzerinden prim ödeyerek, 30 gün sigortalılık süresi kazanabilecekler.
Ancak bu düzenlemeden yararlanabilmek için;
- 1 Ekim 2008 tarihinden sonra yukarıda belirtilen işleri evlerinde yapan, isteğe bağlı kadın sigortalılar, prime esas günlük kazanç alt sınırını (26,55 TL’yi) esas alacaklar.
- Buna göre, 2011 yılında 18 günlük kazanç yani 477,90 TL üzerinden (yüzde 32) prim(152,93 TL) ödeyerek 30 gün sigortalılık süresi kazanabilecekler.
2012 yılında 18 günlük süre 1 gün artacak ve 19 günlük kazanç üzerinden prim ödeyenler, 30 gün sigortalılık süresi kazanabilecekler.
2013’de ise 20 gün prim ödeyenler, 30 gün sigortalılık süresi kazanacaklar.
Artış her yıl 21, 22, 23… olarak devam edecek.


Torba Yasayla kamuda ve özel sektörde çalışan kadınlara gelen diğer kolaylıklar için tıklayın Kaynak: Şükrü KIZILOT - Hürriyet Gazetesi

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com