Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Ocak 2018 Salı

SSK’dan malulen emekli olabilirsiniz

http://emeklilikdanismanlik.blogspot.com/2013/03/en-erken-nereden-ve-nasl-emekli.html
Emekli Sandığından olmasa da SSK’dan malulen emekli olabilirsiniz
Soru: 5 Eylül 2007’de jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okuluna girdim. Ağustos 2009'da mezun oldum. Daha sonra Temmuz 2013 ayında sağlık raporu ile malulen emekli edildim. Emekli Sandığı başlangıç tarihi olarak, okulu başlangıç tarihim olan 5 Eylül 2007 kabul ediliyor. Ancak 10 yıllık süreyi doldurmadığım için aylık bağlanmadı. O zamanlar avukatım bana 10 yıl sonra aylık bağlanacak demişti. Ancak bu süre dolduğu halde yine aylık bağlanmadı. Bunun için ne yapabilirim?
 Yusuf ÇİKRİ/AĞRI 
Cevap: Emekli Sandığına tabi memurdan emekli olmak için; malul olmasının yanında, en az 10 yıl fiili hizmet süresi aranmaktadır. 10 yıl hizmet süreniz olmadığı için Emekli Sandığı malul aylığı bağlamamış. Ancak 5 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile sizin durumunuzda olanlar için sürpriz bir uygulama getirildi. Daha önce sağlık nedeniyle görevine son verilerek emekliliğe sevk edilen ve malul aylığı bağlanması için hizmet süresi eksik olduğundan, hizmet süresini SSK’lı bir işte çalışarak tamamlayan memurun, tekrar emeklilik talebinde bulunduğunda; maluliyet durumunun tespiti için yeniden sağlık kurulu raporu istenmekteydi. Belirttiğimiz yönetmelik değişikliği ile tekrar sağlık kurulu raporu istenmesi uygulamasından vazgeçildi. Sigortalı bir işte çalışmaya başlayıp bir gün dahi sigortalı çalıştıktan sonra malulen emekli olmak için başvurmanız halinde, yeni rapor istenmeyecek ve emekli olma şartları açısından dan da son sigortalılık statüsündeki şartları sağlayıp sağlamadığınıza bakılacaktır. Son sigortalılık statünüz olan SSK’da malulen emekli olmak için rapor dışında arana şartlar olan; 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün prim ödeme şartlarını da sağlamış olduğunuzdan, malul aylığınız bağlanacaktır.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIK

SSK ve Bağ-kur emeklilik başvurularınız için tıklayın
SGK bizmet birleştirme işlemleri hakkında bilgi için tıklayın
Doğum borçlanmasıyla hemen emeklilik hesabı için tıklayın
Askerlik borçlanmasıyla erken emeklilik hesabı için tıklayın
Online SSK ve Bağ-kur Emeklilik Takibi Danışmanlığı
Bağ-kur hizmet ve prim borcu sorunlarınız için tıklayın

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Emeklilik Sorularınız İçin Yazın:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com