Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Ocak 2018 Salı

Emekli ikramiyemi nasıl alabilirim?


Emekli ikramiyesi için dava açabilirsiniz
Soru: Polis memuru olarak çalışmakta iken 6 Ocak 2017 tarihinde üzerime atılan bir iftira nedeniyle tutuklandım. Tutuklu olarak cezaevindeyim. Ancak beraat edeceğimi inanıyorum.  Mayıs 2017 tarihinde avukatım vasıtasıyla, emeklilik başvurusunda bulundum. Ve 34 yıl 6 ay ay hizmet süresi ile polis memurundan emekli oldum. Emekli aylığı bağlandı. Ancak emekli ikramiyem ödenmedi. Araştırdığımızda, 1986 yılından 150 gün SSK prim ödemem nedeniyle emekli ikramiyemi ödenmediğini öğrenmiş bulunmaktayız. Acaba emekli ikramiyemi nasıl alabilirim? Ne yapmam gerekiyor?
Yavuz IŞIK
Cevap: Memuriyet görevine son verilenlerden Emekli Sandığından sigortalı hizmetlerini birleştirerek emekli olanlara, emeklilik ikramiyesi ödenmiyor. Ancak son zamanlarda konu ile ilgili olarak açılan davalarda, memurun hizmet birleştirmeden sadece Emekli Sandığına tabi hizmeti emekli olmasına yetiyorsa, mahkemelerce emeklilik ikramiyesinin ödenmesine karar verilebiliyor. Bu kararlar sonrası genel bir düzenleme yapılmamış olup, ancak dava yoluyla emeklilik ikramiyenizi talep edebilirsiniz. Emeklilik ikramiyenizi dava yoluyla almanız mümkün olabilir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIK

SSK ve Bağ-kur emeklilik başvurularınız için tıklayın
SGK bizmet birleştirme işlemleri hakkında bilgi için tıklayın
Doğum borçlanmasıyla hemen emeklilik hesabı için tıklayın
Askerlik borçlanmasıyla erken emeklilik hesabı için tıklayın
Online SSK ve Bağ-kur Emeklilik Takibi Danışmanlığı
Bağ-kur hizmet ve prim borcu sorunlarınız için tıklayın

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Emeklilik Sorularınız İçin Yazın:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com