Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Şubat 2016 Cuma

Hapiste yatarken emekli olabilir miyim?

Cezaevinde nasıl emekli olurum?


Soru: 1 Kasım 1982-1 Temmuz 1984 arası askerlik görevimi yaptım. İlk işe girişim 1 Nisan 1988 tarihinde  4/a olarak çalışmaya başladım. 2 Ağustos 1991 tarihinde çiftçi Bağ-Kuru ödemeye başladım.(109 gün) 1 Mayıs 2005 – 28 Şubat 2012 tarihine kadar (2464 gün) Bağ-Kur ödedim. 5 Mart 2012 tarihinde tekrardan 4/a’lı olarak çalışmaya başladım. 13 Ekim 2014 tarihine kadar prim ödedim. İstenmeyen bir durumdan dolayı tutuklandım ve cezam 15 Ekim 2015’te kesinleşti (4 yıl). Hapiste yatarken emekli olabilir miyim? Ve 4a’dan ne şekilde, hangi tarih de emekli olabilirim?
  Sezgin AKMAN
Cevap: Hapishaneden isteğe bağlı prim ödeyebilirsiniz. İsteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayılıyor. Bağ-Kurda yaş haddinden emekli olmak için; 5400 gün prim ödemem ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. Doğum tarihinizi bildirmemişsiniz. Askerlik süresinizi borçlandıktan sonra ayrıca isteğe bağlı olarak 1289 gün de prim ödeyerek toplam priminizi 5400 güne tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. 
Primi ödenen son yedi yılda fazla prim ödenen kurum şartlarıyla emekli olunduğundan, SSK şartlarıyla emekli olmak için Bağ-Kurdan sonra SSK’ya en az 1260 gün prim ödemek gerekiyor.  Tahliye olduktan sonra 322 gün daha sigortalı çalışarak prim ödemeniz şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte SSK dan yaş haddinden emekli olmanızda mümkün. 
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com