Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Şubat 2016 Cuma

Geriye dönük Bağ-Kur kaydı yapılması için bir yol gösterir misiniz?


Geçmişten Bağ-Kur kaydı için yasa değişikliği lazım  
Soru: Babam 1979’dan beri esnaf vergi ödemiş. Tek sıkıntı vergiye tabi iken Bağ-Kura ve sağlık sigortası gibi birimi hiç ücret ödememiş. Babam için ne yapabiliriz?
Sadece yaptığımız 2008 yılında babama Bağ-Kura giriş yaptırdık geriye dönük ne yapabiliriz, var mıdır bir yolu?   Yoksa o yıllar boşuna mı gitmiştir?  Bir yol gösterir misiniz?
 Sennur GÖK
Cevap: Bugün için 1 Ekim 2008’den daha eski bir tarih itibariyle Bağ-Kura kayıt ve tescil yaptırılamıyor. Babanız gibi Bağ-Kura süresi içinde kayıt ve tescilini yaptırmayanların sigortalılık hak ve yükümlülüğü 1 Ekim 2008’den itibaren başlatılıyor. Yasa değişmediği sürece maalesef babanızı 1979’dan Bağ-Kura kayıt ettiremezsiniz. Askerlik dışında borçlanarak gün kazanamaz. 
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com