Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Nisan 2014 Salı

Kullanılmayan banka hesaplarını kapatmak isteyenlerin dikkatine!



Kullanılmayan banka hesapları kabus oldu

Kullanılmayan banka hesaplarını kapatmak için 28 Nisan'ın son gün olduğu haberleri üzerine vaatandaş şubelere koştu. 

Oysa 28 Nisan, herkesn değil sadece TÜDER Başkanı Aydın Ağaoğlu'nun son günüydü.

Kullanılmayan banka hesaplarını kapatmak için 28 Nisan'ın son gün olduğuna yönelik haberler dün Türkiye genelinde büyük bir kaosa neden oldu.

Birçok vatandaş işyerlerinden izin alıp banka banka hesap izi sürdü, hareketsiz ya da unuttuğu hesabı olan bankalarla yollarını ayırdı. 

Vatandaşlar, Tüketiciler Derneği'nin (TÜDER) telefonlarını kilitledi.

28 Nisan, Türkiye'de herkesin değil sadece TÜDER Başkanı Aydın Ağaoğlu'nun kullanmadığı hesabını kapatması için son günüydü. Yani her vatandaş için verilen tarih ayrı. Türkiye Bankalar Birliği (TBB), BDDK ile birlikte yayımladığı ve 1 Eylül 2013'te yürürlüğe giren düzenlemeye göre, 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, vadesiz mevduat hesapları ve diğer bankacılık ürünlerinden müşterilere bilgi verilmeksizin ücret alınamıyor.

Düzenlemeye göre, banka 180 gün hareket görülmeyen hesap sahiplerini bilgilendirmek ve hesabı kapatmak için 30 gün süre vermek zorunda. Eğer bu 30 gün içinde de müşteri hesabını kapatmamışsa o zaman bankanın bu hesaplardan işletim ücreti alması söz konusu oluyor.

Arkadaşlar siteye koyunca tarih yanlış anlaşılmış

28 Nisan son gün haberlerinin vatandaşı yanlış yönlendirdiğini belirten TÜDER Başkanı Aydın Ağaoğlu, "28 Nisan benim kullanmadığım hesabımı kapatmak için son gündü. Bizim arkadaşlar bana bankadan sgelen mektubu internet sitesine koyunca onu okuyan vatandaşlar da galiab o tarihin herkez için geçerli olduğunu düşündü. Vatandaşların paniğe kapılmasına gerek yok. Ancak, vatandaşlar müsait zamanlarında hesapları olabilecek bankaları mutlaka kontrol etsinler ve mutlaka bankalardaki iletişim bilgilerini güncellesinler. İletişim bilgilerini güncellemezlerse ileride sıkıntıya girebilirler" diye konuştu.

HESABI ONDA TUTMAK ŞARTIYLA BAŞKA BANKA BİLE KAAPATILABİLİYOR

Garabet needeniyle kaos yaşanırken, şuube şube gezen vatandaşaların başına de gelmeyen kalmadı. Hesap açarken sözleşmeyi kurye ile müşterinin ayağına gönderen ve bütün kolaylıkları sağlayan bankalar, iş hesap kapatmaya gelince adeta bin dereden su getirtiyorlar. Hesap kapatmak isteyen müşteri şubesine gidip ıslak imza atmak zorunda. Hesap başka bir şehirde ise bazı bankalar faks yoluyla kolaylık sağlarken, bazıları ise sağlamaıyor.

Hatta başka bir şehirde 3 bankada birden hesap kapatmak isteyen müşteriye, "Bizdeki hesabı tutarsan, diğer iki bankadaki hesabı kakpamaya aracılık ederiz" diyen banka bile var. 

PEKİ VATANDAŞ NE YAPMALI?

- Bankalardan gelen uyarı SMS ve mail'leri çok dikkatli okumalı.

- Hesap sahibi bankalardaki iletişim bilgilerini mutlaka güncellemeli.

- Bankalarla temasa geçip hesabı olup olmadığını araştırmalı.

ÜCRETİ 120 LİRA

Hesaplarını kapatmayan vatandaşlara bankadan her yıl için 50-120 lira arasında değişen fatura çıkarılıyor.

Kaynak: HABERTÜRK 

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın




Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com