Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Mart 2014 Pazartesi

Acaba isteğe bağlı prim ödemesi olup yaş bekleyenler de malulen emeklilikten faydalanabilecekler mi?


İsteğe bağlı sigortalılarda malulen emekli olabilir

Soru: Erkek kardeşim 30 Eylül 1972 doğumlu. İlk sigortalılık başlangıcı olarak 29 Haziran 1992-28 Temmuz 1992 arası 31 gün prim ödemesi var.1994 Nisan ayından itibaren de SSK isteğe bağlı olarak prim ödenmeye başlandı ve toplam 5220 gün isteğe bağlı prim ödemesi oldu. 1 Ekim 2008 tarihi ile 30 Eylül 2009 tarihi arasında 360 gün Bağ-Kur dan isteğe bağlı olmak üzere toplam 5611 gün prim ödemesi var. 30 Eylül 2009 tarihinden sonra gerekli prim günü sağlandığı için ödemeyi kapattık. Şu an da genel sağlık sigortası prim ödemesi ile sağlık hizmetinden faydalanabiliyor. Yaklaşık 15 yıldır psikiyatri tedavisi görüyor. Psikiyatristinin tabiri ile malul olacak kadar ruhsal hastalığı mevcut. Biz SGK dan emeklilik yaşına baktığımız da 53 yaş çıkıyor. Acaba isteğe bağlı prim ödemesi olup yaş bekleyenler de malulen emeklilikten faydalanabilecekler mi?

 Ayfer YILDIRIM

Cevap: Malulen emekli olmak için; 10 yıl sigortalılık süresi, 1800 gün prim ödeme ve en az yüzde 60 oranında iş gücü kaybı aranmaktadır.  Malulen emekli olmak için yasada sigortalılık statüsü ayrımı olmadığından, şartları uyan isteğe bağlı sigortalılarda malulen emekli olabilir.

Diğer şartları sağladığından, kardeşinizin sağlık kurulu raporunu ve tıbbi eklerini inceleyecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulu, kardeşinizin maluliyetine karar verirse, malulen emekli olabilir.

Ekrem Sarısu - POSTA

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com