Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Ocak 2014 Pazar

İsteğe bağlı sigortalılar dikkat!


İsteğe bağlı sigortalılar ‘dikkat’

Okurumuz Müfit Ecevit, “Babam 12/06/1955 doğumlu 1972’den 15 gün sigortası var ve şu an toplam primi 1912 gün  SSK prim günü var. Acaba askerlik ve isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek ne zaman emekli olabilir?” diyor.

Okurumuzun sorusu aslında çok önemli bir konuya işaret ediyor. Özellikle emeklilik planlaması yapanlar açısından mutlak surette dikkate alınması gereken bir detay içeriyor.

Çünkü 4/a (eski adıyla SSK) sigortalılığından emeklilik için sigorta başlangıç tarihi önemlidir ve bu durumda işe başlama tarihi 08.09.1976 ve öncesi olan erkek sigortalılar herhangi bir yaşa tabi olmadan 5.000 prim gününü doldurmak şartıyla dilediği zaman emekli olabilecektir. Hatta 3.600 gün sayısını tamamlamak şartıyla 55 yaşında dahi emekli olabilecektir.

Eğer askerlik borçlanması yapar ve eksik kalan günleri de bir yerde çalışarak 3.600 günü doldurursa dilediği zaman SSK’dan emekli olabilir.

Ancak, 1.10.2008 sonrasında isteğe bağlı sigortaya ödenen primler Bağ-Kur sigortalılığına sayıldığından emeklilik planlaması yapanların bu hususa dikkat etmesi gerekmektedir. Emeklilik hesabında son yedi yılda hangi statüye göre prim ödenirse bu statüden emekli olunacağı için 3.5 yıl ve daha fazla isteğe bağlı sigorta primi ödenmesi durumunda emeklilik koşulları Bağ-Kur’a göre belirleneceğinden çok daha geç bir tarihte emeklilik söz konusu olabilecektir. Tavsiyemiz 3.5 yıldan daha az bir süreyle isteğe bağlı sigorta primi ödenip SSK koşullarından emekliliğe başvurulmasıdır.

Resul KURT - STAR

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:



Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com