Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Ocak 2014 Pazar

Çeyiz parası kimlere ödenir?


Çeyiz parası aylık alana ödenir
 
Soru: Sadettin Bey, eşim babasından yetim aylığı alırken çalışmaya başladığı için aylığı kesilmiş. 2005 yılı Haziran ayında işten ayrıldı ve ağustos ayında evlendik. Evlenirken normalde eşime Emekli Sandığı tarafından çeyiz parası verilmesi gerekiyormuş ama biz almadık. Geçen ay bunun için SGK'ya başvurduğumuzda, yetim aylığı kesildiği için çeyiz parası ödenmez denildi. Oysa 2005/Haziran'da yetim aylığının bağlanması gerekmez miydi? Bağlansaydı ağustos ayında evlenirken çeyiz parası alabilecekti. Bu konuda ne yapabiliriz? Aykut A.

Cevap: Değerli okurum, eşiniz 2005/Haziran'da işten ayrıldıktan sonra tekrar talepte bulunsaydı kendisine aylık bağlanırdı. Böylece birkaç ay sonra evlendiğinde 12 aylık tutarında çeyiz yardımını da alabilirdi. Fakat eşiniz aylık talebinde bulunmadığı gibi takip eden 5 yıl içinde de müracaatta bulunmamış. Dolayısıyla şu an için böyle bir talepte bulunma hakkı yok. Dava yoluna giderseniz sonuç ne olur bilemem ama emekli, dul ve yetim aylıkları talebe bağlı haklar olduğundan, kazanma ihtimalini düşük görüyorum.

Sadettin ORHAN - BUGÜN


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com