Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Temmuz 2013 Perşembe

Kardeşimin engelli maaşı babam sigortalı işe başladığı için kesilir mi?

Gelir beyanında bulunmalısınız

Soru: Sadettin Bey, benim %74 engelli raporlu 16 yaşında kardeşim var. Kendisi için engelli maaşı alıyoruz. Evimizde sadece ağabeyimin sigortası vardı, babam sigortasızdı. Şimdi babamın da sigortası başladı. Acaba bu durumda kardeşimin maaşı kesilir mi? Bildirmemiz gereken bir yer var mı? Bildirmezsek ceza alır mıyız? Ebru A.

Cevap: Değerli okurum, ilgili yönetmelik gereği gelir durumunuzda değişiklik olması halinde üç ay içerisinde kaymakamlığa bildirmeniz gerekiyor. Aksi halde yersiz ödeme işlemi yapılabilir ve aldığınız aylıkları cezalı olarak ödemek durumunda kalabilirsiniz. Babanızın çalışmaya başlamış olması illa kardeşinizin aylığının kesileceği anlamına gelmez. Gelir-gider durumunuz bütün olarak değerlendirilir.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com