Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Temmuz 2013 Perşembe

3600 günü ve 15 yıllık sigortalılık süresi olana derhal "Kıdem tazminatı alabilir" yazısı verilecek!

Kıdem tazminatı kolaylaştı
 
Bildiğiniz gibi 08.09.1999 tarihinden önce sigortalı olarak çalışmaya başlayanlar, 3600 günü ve 15 yılı doldurmaları halinde, istifa etseler bile kıdem tazminatı alabiliyorlar. Ancak istifa etmeden önce bu kişilerin önce SGK müdürlüğüne gidip 'Kıdem tazminatı alabilir' yazısı almaları gerekiyor.
Geçtiğimiz aya kadar bu yazıyı almak, çalışanlar açısından biraz netameliydi. Mevzuat gereği yazı için başvuran kişinin işten ayrılmış olması gerekiyordu. İşten ayrıldıktan sonra ise bu yazı işe yaramıyordu.

İşte SGK bu açmaza çözüm getiren genelgeyi geçtiğimiz günlerde yayınladı. Buna göre artık kıdem tazminatı yazısı için başvuran sigortalılarda işten ayrılma şartı aranmayacak. Başvuru yapan kişinin başvuru tarihinde en az 3600 günü ve 15 yıllık sigortalılık süresi varsa "Kıdem tazminatı alabilir" yazısı derhal verilecek.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com