Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Temmuz 2013 Perşembe

Daha önceki Bulgaristan çalışmalarımı Türkiye'ye taşıyabilir miyim?

Bulgaristan borçlanması yapamazsınız

Soru: Sadettin Bey, Bulgaristan'da yerleşik bir firmanın Türkiye ofis sorumlusu olarak 2007'de Türkiye'ye giriş yaptım. 2012 Ocak ayında Türk vatandaşlığını kazandım. Sosyal güvencem Bulgaristan'da sağlanıyor. Firma Türkiye'de sigorta girişi yapmayı kabul etmediğinden ben de burada bir arkadaşımın firmasından sigorta primi ödüyorum. Acaba eş anlı olarak iki ülkede sigortalı olmam ileride hizmet birleştirmesinde sorun çıkarır mı? Daha önceki Bulgaristan çalışmalarımı Türkiye'ye taşıyabilir miyim? Borçlanma benim için söz konusu olur mu? Yoksa Bulgaristan ödemelerini durdurup sadece Türkiye'ye mi ödeme yapmalıyım? Ümit K.

Cevap: Ümit Bey, sosyal güvenlikte az rastlanabilecek bir hikayeniz var. Öncelikle Bulgaristan ile Türkiye arasında sosyal güvenlik sözleşmesi olmadığından, ileride iki ülkedeki çalışmaları birleştirme şansınız yok. Yine Türk vatandaşlığına geçmeden önceki Bulgaristan hizmetlerinizi Türkiye'ye aktarma veya borçlanma imkanınız bulunmuyor. Zorunlu göç kapsamında gelmiş olsanız borçlanma imkanınız olabilirdi fakat bu kapsamda değilsiniz. Türkiye'den emeklilik için başlattığınız sigortanızı devam ettirmeniz gerekiyor. Fakat bu sigorta fiili çalışmaya dayanmıyorsa, ileride sorun yaşayabilirsiniz.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com