Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Temmuz 2013 Pazartesi

En yüksek primi ödeyip en düşük emekli aylığı alanların sorunları



SGK’da esnafın temsilcisi de oldu

Sosyal Güvenlik uygulamalarında en mağdur kesim Bağ-Kur’lu dediğimiz esnaf-sanatkar ve vergi mükellefleri olmuştur. Toplamda en çok primi onlar öder, en uzun emeklilik bekleme zamanı onlarındır ve ne yazık ki en düşük emekli aylığı da onlara bağlanır…

Benim sahipsiz dediğim Bağ-Kur’lular da artık Sosyal Güvenlik Kurumu yönetim kuruluna üye gönderdiler ve ilk üyeleri de TESK başkanı Bendevi PALANDÖKEN oldu. Kendisini ve temsil ettiği camiasına yürekten tebrikler ediyorum.

***BAĞ-KUR’LULAR EN MAĞDURLARDANDIR

Bağ-Kur’lular en uzun süre prim ödeyen kesimdir en düşük emekli aylığı alan da kesimdir. Hayatları boyunca ödedikleri prim rakamlarına bakarsak, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı iştirakçileri için de en düşük primi ödeyip en yüksek emekli aylığı alan emekli sandığı iştirakçileridir, en yüksek primi ödeyip en düşük emekli aylığı alanlar ise Bağ-Kur’lulardır. Zira, hiç sahipleri yok gibidir. 

Bağ-Kur’luların SGK yönetim kuruluna seçilen ve göreve başlayan Bendevi Palandöken başkana buradan tavsiyelerim var.

1-Bağ-Kur’lu kadın esnaflara da SSK ve Emekli Sandıklılara verilen doğum borçlanma hakkı verilmeli.

2-Bağ-Kur’lu esnafa hastalanıp rapor aldığında diğerlerine ödendiği gibi rapor parası denilen geçici işgöremezlik ödenmeli.

3-Kadın esnaf doğumdan önce 8 ve sonra 8 hafta izinli sayılırken, işyeri açık mı kapalı mı diye sorulmadan geçici işgöremezlik-doğum izni parası ödenmeli.

4-Prim ödeme rakamları global olarak düşürülmeli.

5-6331 sayılı Kanun gereğince 10 çalışandan az çalışanı olan tüm esnafların iş güvenliği ve işyeri hekimi paralarının hepsini SGK karşılamalı.

6-Emekli aylığı hesaplamasında 2003 yılı temmuz ayı basamak gelirlerinin baz alınması uygulamasına son verilmeli. Zira, Bağ-Kur’lu 2013 yılında da emekli olsa düşük emekli maaşı bağlamak için 2003 yılı temmuz ayı basamak gelir tablosuna göre emekli aylığı hesaplanıyor ve bu da mağduriyetlere yol açıyor.

7-Bağ-Kur’lu esnafa prim ödemesinde aylık değil yıllık ödeme seçeneği de getirilmeli.

Ali Tezel - GAZETE HABERTÜRK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com