Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Mayıs 2013 Perşembe

İsteğe bağlı Bağ-Kur primi ödersem ne zaman emekli olabilirim?

İsteğe bağlı sigortalı olduğunuzda sağlık yardımını kendi sigortanızdan alırsınız

Mart 1985 doğumluyum. 2005 yılında bir aylık sigorta girişim var. Şimdi lisansüstü eğitimime devam ediyorum, çalışma hayatım henüz olmadı. Babam hayatta ve Emekli Sandığından emekli olduğu için onun üzenden sağlık yardımı alıyorum. İsteğe bağlı Bağ-Kur sigortası yatırırsam ne zaman emekli olabilirim? Bu durumda babam üzerinden sağlık yardımı almam sona erer mi? Benim için hangisi daha avantajlı olur? Prim yatırmak için yaş olarak geç mi kaldım? 

Damla Kotan

4/a (SSK) statüsünden normal emeklilik için 7000 prim günü ve 58 yaş, yaştan emeklilik için 25 yıl sigortalılık süresi, 4500 prim günü ve 58 yaş şartlarına; 4/b (Bağ-Kur) statüsünden normal emeklilik için 9000 prim günü ve 58 yaş, yaştan emeklilik için 5400 prim günü ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Son 2520 günlük prim ödeme süresi içinde en fazla hangi sigortalılık kapsamında prim ödemiş olursanız, o sigortalılık statüsünden emekli olursunuz.

58-60 yaşınızın dolmasına 30-32 yıl var. Bu süre içinde her iki statü için de aranan prim günlerini doldurmanız mümkün olduğundan, prim ödeme açısından geç kalmış sayılmazsınız.

İsteğe bağlı sigortalı olduğunuzda, aynı zamanda genel sağlık sigortalısı da sayılacağınızdan, babanız üzerinden sağlık yardımı almanız sona erer ve kendi sigortalılığınıza bağlı olarak sağlık yardımı almaya başlarsınız. Yaşınız dolana kadar, emeklilik için gereken prim gününüzü tamamlama ihtimaliniz de yüksek olduğundan, bence isteğe bağlı sigortalı olmak için acele etmenize gerek yok.

Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com