Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Mayıs 2013 Salı

Bu kanun maddesinden dolayı işten ayrılırsam kıdem tazminatı alabilir miyim?

İşin durması halinde işten ayrılma

Soru: Özel sektörde çalışıyorum. Şirkete kayyum atandı ve 1008 çalışan iten çıkarttı. 373 kişi şirkette kaldı. Bazı arkadaşlar 4857 sayılı Kanunun 24. maddesi gereği işten ayrıldı. Şu an bizim çalıştığımız bölüm üretim yapmıyor. Bende bu yazdığım kanun maddesinden dolayı işten ayrılırsam kıdem tazminatı alabilir miyim? 

E. Sert

Cevap: Sayın Sert, işyerinde işin durmasını gerektiren bir zorlayıcı sebep söz konusu ise bir haftadan sonra iş sözleşmenizi fesh ederek işten ayrılabilirsiniz. Çalışma süreniz bir yıl ve üzerinde ise kıdem tazminatı alabilirsiniz.

Arif TEMİR - Güneş

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com