Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Ocak 2013 Çarşamba

Emeklilik Yaşının Yüksekliğini Nihayet Fark Etmişler - DARISI VATANDAŞIN BAŞINA - Şevket TEZEL yazdı!

Milletvekilleri Emeklilik Yaşının Yüksekliğini Nihayet Fark Etmiş

Sosyal güvenlik destek primi borcu olanlar, kamuda emekli çalışma yasağına aykırı olarak çalıştığından dolayı aylık borcu doğanların bu borçlarının yapılandırılması önemli bir sosyal ihtiyaçtı kuşkusuz.

Bu amaçla çıkartılan son yasa tasarısına TBMM Genel Kurulunda eklenen bir husus da gazeteciler için 01.10.2008’de kaldırılması öngörülen ilave sigortalılık süresi gibi bir uygulamanın fiili hizmet zammı olarak teslimiydi. Bu hak yeniden tanınırken fiili hizmet zammı şeklinde öngörülmüş olması basın işverenleri için ek yük demek olacak.

Bu aşamada şaşırtıcı olan ise milletvekilleri ile dışarıdan atanan bakanlara tanınan fiili hizmet zammı (FHZ) oldu. Bugüne kadar olmayan bir hak bu imtiyazlı kesime tanınarak çok tartışılacak bir ayrıcalık daha verilmiş oldu. Hem de fiili hizmet zammı bakımından ne yeraltı maden işçisi, ne dağda eşkıya kovalayan asker, ne herkesin kaçtığı tehlike yönüne seğirtme görevindeki polis, ne vurguna maruz dalgıçlar ne kanserojen etki altındaki radyoaktif ve zehirli maddelerle iç içe çalışanlar, hiçbir kesimde olmayan biçimde bir yıpranma ayrıcalığı. Açıklayalım:

Bilindiği gibi fiili hizmet zammı hem gün olarak fiili hizmet sürelerine eklenen hem de emeklilik yaşından ilave indirim sağlayan bir hak olmaktadır. Başta askerler ve polisler olmak üzere maden işçileri, radyasyona maruz işlerde çalışanlar, asitli, cıvalı kurşun ve arsenikli işlerde bu zehirli maddelere maruz işçiler, itfaiyeciler gibi çalışanların fiili hizmet zammı hakkı var. Bunlara kimsenin itirazı olabilir mi? Elbette olamaz dediğinizi duyar gibiyim. Fiili hizmet zammı yeraltında çalışan madenciler için yılda 180 gün, askerler ve polisler için yılda 90 gün, itfaiyeciler için yılda 60 gün gibi muhtelif miktarlarda gün katkısı sağlıyor.

Bu eklenen fiilî hizmet süresi zammı, askerler ve polisler için sekiz yıla, diğer sigortalılar için beş yıla kadar, uzun vadeli sigorta kolları uygulamasında prim ödeme gün sayısına ekleniyor. Eklenen bu fiili hizmet zammı sürelerinin üç yılı geçmemek üzere yarısı emeklilik yaş hadlerinden indiriliyor. Yeraltı maden işçileri için ise sınır uygulanmıyor.

Ama tüm bu kesimler için önemli bir şart var. Fiili hizmet zammından yararlanmak için yeraltında çalışanlar en az 1800 gün, asker, polis ve diğer tüm fiili hizmet süresine tabi çalışanların 3600 gün bu işlerde bilfiil çalışmaları şart ve sırf bu koşul nedeniyle 01.10.2008’den sonra askerliğini yedeksubay olarak yapanların hiçbiri bu sürelerine karşılık fiili hizmet zammı alamayacak. Tabii 1800 günden az çalışan yeraltında çalışan maden işçileri, 3600 günden az çalışan asker, polis, röntgenci, şayet ölmemiş veya sakat kalmamışsa yıprandığı bu sürelerin karşılığında 1 gün bile FHZ’den yararlanamayacak. 

Şimdi dikkat! İşte bu TBMM'de kabul edilen ancak Cumhurbaşkanlığı'nca henüz onaylanmamış son yasayla milletvekillerine ve dışarıdan atanacak bakanlara tanınan fiili hizmet zammı için asgari süre aranmayacak. Ayrıca yaştan indirilirken yarısı değil tamamı dikkate alınacak. Yani 20 yıl polislik veya askerlik yapan için yaştan indirim 2,5 yıl iken 10 yıl milletvekilliği yapan 2,5 yıl fiili hizmet zammını kazanmış ve bu 2,5 yılı da emeklilik yaşından indirtmiş olacak. Bunun yanı sıra dağda teröristle savaşan asker, her tür sosyal kirlilik unsurlarıyla mücadele eden polis, radyoaktif ve radyoiyonizan işlerde çalışanlar, 9 yıl bilfiil çalışsa bile, yeraltında grizu belasına maruz maden işçileri bilfiil 4 yıl çalışmış olsa bile fiili hizmet zammından hiç yararlanamazken 1 yıl bile milletvekilliği yapanlar fiili hizmet zammından yararlanabilecek.

Peki bu yeni hak ne anlama geliyor? Hemen kötü düşünmeyelim, diyelim ki bu yeni hak yasaya onay veren Meclisteki siyasi partilerin ve milletvekillerinin de artık emeklilik yaşının yüksekliğine çare aradıklarını gösteriyor.

Kabul ediyorum evet önce kendilerinin yaş sorununu halletmek istiyorlar ama bu demek değildir ki sonra asillerin de emeklilik yaşı sorununa bilahare çözüm bulmayacaklar (!)  Emeklilik yaşının önemli bir engel olduğunun farkında olduklarını öğrenmiş olduklarını biliyoruz artık en azından. Vekillerin emeklilik yaşı sorunları büyük ölçüde halledilmiş oluyor böylece, darısı asillerin başına (!)

Yani 20 sene çalışan asker, polis, baca gazlarından asit elde edilmesi işlerinde çalışanlar, asit yapım işinde çalışanlar, demir-çelik fırınlarında çalışanlar bu süreye karşılık 2,5 yıl daha erken emekli olacak iken 20 yıl vekillik yapanlar 5 yıl daha erken emekli olacak? Niye? Cevap: Daha çok yıprandıkları için (!)

Şaka bir yana, bu hakkı kim vicdana, adalete uygun bulabilir? Milletvekillerinin bile bu kadarına pes diyeceğini düşünüyor, bu ucube maddeyi ekletenin kraldan fazla kralcı ve bu kesimden ileride yararlanmak amacıyla yatırım yapmak isteyen birkaç aklıevvel bürokrat olduğunu değerlendiriyorum.

Aksi halde getirilen 60-65 arası yaş şartı ile emeklilik iyice ötelenmiş iken, aktüeryal denge gerekçesiyle yaş şartının düşürülmesi talepleri geri çevrilirken, mesaisini toplumun tescilli suçlularıyla geçiren infaz koruma memurlarına 1 gün bile FHZ tanınmamışken, itfaiyecilerin fiili hizmet zammı sadece yangınla bilfiil uğraştıkları saatler tek tek sayılarak hesaplanıp yangın olmayan saatler için FHZ verilmezken, 01.01.2000 tarihinden sonra çalışma hayatına başlayan asgari ücretli çalışanlar için emekli aylıkları bugünün 350 TL’si seviyesinde gerçekleşecek iken getirilen bu yeni hak biraz bonkörce olmuyor mu? Yoksa ülkemizde ortalama yaşam süresi yükseliyor, buna karşın milletvekillerimizin ortalama ömrü düşüyor da bizim mi haberimiz yok?

Şevket Tezel - SÖZCÜ

--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
  1. Esnaf, tüccar, avukat, doktor ve çiftçilerin emeklilik şartları - KADIN VE ERKEKLER İÇİN BAĞ-KUR EMEKLİLİK TABLOLARI - Şükrü KIZILOT yazdı!
  2. Emekli aylığı bağlanırken hangi durumda son 7 yıl hesabı yapılmaz? - MALULEN EMEKLİLİK TALEBİNDE BULUNMADAN ÖNCE MUTLAKA OKUYUN!
  3. Emeklilikte En Çok Merak Edilenler - HANGİ KURUMDAN EMEKLİ OLMAK DAHA KOLAY? - Şükrü KIZILOT yazdı!
  4. SSK Erkek ve Kadın Sigortalılar İçin Emeklilik Şartları - TABLO
  5. Emeklilik yaşı 53'e yükseltilirse hangi sigortalılar bundan etkilenmez?
  6. 1999 yılından önce sigortalı olanlara şok! - ERKEN YAŞTA EMEKLİLİK TARİH Mİ OLACAK?
  7. Emeklilik yaşının yükseltilmesi hk. - PİYANGO KİMLERE VURABİLİR?
  8. Emekli olma yaşı uzatıldı mı? - Prim gün sayımı doldurdum - Yaş uzadıysa bende etkilenir miyim?
  9. Emeklilik tarihine 1 yıldan az süre kalan SSK ve Bağ-kur'luların dikkatine!
  10. SSK primleri asgari ücretten yatanların dikkatine!
  11. Emeklilik için yaşını doldurmayı bekleyenlerin bir defaya mahsus emekli edilecekleri doğru mu?
  12. Kademeli emeklilik yaşının 53 veya 60'a çıkarılması ihtimali hk. - SON KARARI KİM VERECEK
  13. Emekli olunca kaç para maaş alabilirim?
  14. SSK'ya emekli olursam ne kadar maaş alırım diye sordum ama yanıt vermediler bunu hesaplamanın bir yöntemi var mı?
  15. 40 yaşında 1.350 lira maaşla emeklilik
  16. 2015 sonrası emekli olacaklar için emeklilik yaş sınırı 53 olacak mı?
  17. İnternetten SGK emeklilik başvurusu nasıl yapılır?
  18. Yaşı beklemeden daha erken emekli olabilme imkanım var mı?
  19. Yıllara göre SSK primine esas kazançların taban ve tavan tutarları - TABLO
  20. Yaş haddinden resen emeklilik
  21. Emeklilik hesabında 18 yaşından önce işe girmenizin bir önemi var mı?
  22. İnternetten emeklilik başvurusu nasıl yapılır?
  23. Kayıp SSK günleri olanlar haklarını nasıl arayabilir? - Emekli olduktan sonra tekrar çalışmak mümkün mü?
  24. Dul veya yetim maaşı alanlara da intibak zammı var mı?
  25. Emeklilik Şartları ve Emeklilik Hesaplama Hakkında
  26. Emekli ikramiye hesabı - Kimler ikramiye alabiliyor? - Kimlere ikramiye yok?
  27. Emekli Sandığı'na bağlı memur olarak görev yapmaktayım ne zaman ve kaç yaşında emekli olabilirim?
  28. 7400 prim gününden emekli olanların alacakları intibak zammı - TABLO
  29. Çalışanları işten attıracak sözler - İŞYERİNDE DİKKATLİ OLUN!
  30. SSK'dan emekliyim özel bir sektörde SSK'lı olarak çalışıyorum bunu SGK'ya bildirmem gerekiyor mu?
  31. Banka sandıklarından emekli olanlara intibak var mı??
  32. Askerliğini yedeksubay olarak 08.09.1999 tarihinden önce ifa edenlerin emeklilik hesabı nasıl yapılır?
  33. Doğum borçlanması SSK ilk işe giriş tarihimi geri çekerek erken emekli olmamı sağlar mı?
  34. Yurtdışı borçlanması ile emeklilik hakkı kaldırılıyor mu? - GURBETÇİYİ ÜZECEK HABER!
  35. Gurbetçinin emeklilik hakkı bitiyor mu? - Bundan sonra Türkiye'den emekli olamayacak mıyız? - Hakkımız kaldırılacaksa hemen borçlanma yapalım mı?
  36. SSK emekliliği için eksik prim günlerini isteğe bağlı Bağ-kur ödeyerek tamamlamak isteyenlerin bilgisine!
  37. 7400 prim gününden emekli olanların alacakları intibak zammı - TABLO
  38. 15 ay askerlik borçlanması emeklilik tarihimi geri çekmeye yeterli olur mu?
  39. Yurtdışı borçlanmasıyla SSK emeklisi olmak için dikkat edilecek hususlar
  40. Askerlik borçlanması ile birlikte acaba emekliliği hak edebilir miyim?
  41. Yeni İntibak Yasasından yararlanabilecek miyim?
  42. Hangi emekli ne kadar zam alacak? - İNTİBAK YASASI!
  43. Malulen emekli olanlar İNTİBAK zammı alacak mı?
  44. İntibak yasası ile emekli aylığım ne kadar artacak? - İNTİBAK ZAMMINDAN FAYDALANMAK İÇİN BAŞVURU GEREKİYOR MU?
  45. Bağ-Kur emeklisiyim İntibak yasasıyla benim de aylığım artacak mı?
  46. Tarım sigortasından emekli olanlara intibak zammı var mı?
  47. EMEKLİ AYLIKLARINA 10- 339 LİRA ARASINDA ZAM - KİMLER ALACAK?
  48. Ablam SSK emeklisi olduğu için babasından yetim maaşı alamayacağı söylendi yapılan işlem doğru mu?
  49. 3600 günden emekli olanların alacakları intibak zammı - TABLO
  50. Dul veya yetim maaşı alanlara da intibak zammı var mı?
  51. Emekli maaşları ve asgari ücret ne kadar artacak? - İŞTE YENİ ZAM ORANLARI!
  52. 2013 yılında asgari ücret vergi dışı olacak mı? - ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ KALDIRILACAK MI?
  53. EMEKLİ AYLIKLARINA 10- 339 LİRA ARASINDA ZAM - KİMLER ALACAK?
  54. 9 milyon emeklinin merakla beklediği konuyla ilgili Bakan Faruk Çelik ne dedi? - Emeklilere PROMOSYON müjdesi!
  55. 1260 gün sigortalı çalışarak SSK şartlarıyla emeklilik
  56. Yeni İntibak Yasasından yararlanabilecek miyim?
  57. Malulen emekli olanlar İNTİBAK zammı alacak mı?
  58. Genç yaşta emekli olacaklara şok - EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELTİLEBİLİR!
  59. 3600 günden emekli olanların alacakları intibak zammı - TABLO
  60. 7400 prim gününden emekli olanların alacakları intibak zammı - TABLO
  61. 9000 gün primle emekli olanların alacakları intibak zammı - TABLO
  62. SSK emekliliği için eksik prim günlerini isteğe bağlı Bağ-kur ödeyerek tamamlamak isteyenlerin bilgisine!
  63. İntibak düzenlemesiyle 322 TL'ye kadar intibak farkı alacak olan emekliler - TABLO
  64. En çok ilan çıkılan 10 pozisyon - ELEMAN
  65. İşte devlet memurları için YENİ mesai saatleri - ÖĞLE TATİLİ 30 DAKİKAYA DÜŞTÜ!
  66. İşte en çok iş imkanı sağlayan sektörler - Yeni iş fırsatları!
  67. 2013 yılında asgari ücret vergi dışı olacak mı? - ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ KALDIRILACAK MI?
  68. Yurtdışı borçlanması ile emeklilik hakkı kaldırılıyor mu? - GURBETÇİYİ ÜZECEK HABER!
  69. Emekli, dul ve yetim aylığı alanlara bayram öncesi maaş müjdesi - MAAŞLAR HANGİ TARİHLER ARASINDA ÖDENECEK?
  70. Dul veya yetim maaşı alanlara da intibak zammı var mı?
  71. İntibakta emekliye 22.000 TL toplu para piyangosu - EMEKLİ MAAŞLARINI ÇEKMEYE GİTTİKLERİNDE HESAPLARINDAKİ PARAYI GÖRÜNCE ŞOK OLACAKLAR!
  72. Emekli ikramiye hesabı - Kimler ikramiye alabiliyor? - Kimlere ikramiye yok?
  73. EMEKLİ AYLIKLARINA 10- 339 LİRA ARASINDA ZAM - KİMLER ALACAK?
  74. 3600 günden kıdem tazminatı uygulaması kalkacak mı?
  75. Emeklilik için yaşını bekleyenler bu habere dikkat - AMAN ŞOK GEÇİRMEYİN!
  76. Yurtdışındaki çalışma başlangıcı Türkiye'de geçerli mi?
  77. Dul veya yetim maaşı alanlara da intibak zammı var mı?
  78. İntibakta emekliye 22.000 TL toplu para piyangosu - EMEKLİ MAAŞLARINI ÇEKMEYE GİTTİKLERİNDE HESAPLARINDAKİ PARAYI GÖRÜNCE ŞOK OLACAKLAR!
  79. Borçlanma kapsamında olmayan yurtdışı süreleri hangileridir?
  80. Yurtdışı süreleri hangi şartlarla borçlandırılır?
  81. Yurtdışı Borçlanma ve Tahsis İşlemleri Daire Başkanlığı
  82. Yurtdışı Sigortalılarımızın Ulaşabilecekleri İrtibat Bilgileri
  83. Yurtdışı sürelerinin borçlandırılmasında yazılı istekte bulunmak şartı nasıl yerine getirilir?
  84. Tarım sigortasından emekli olanlara intibak zammı var mı?
  85. Dul veya yetim maaşı alanlara da intibak zammı var mı?
  86. 1997 yılında emekli oldum yeni fark ( İNTİBAK ) yasasından yararlanabilecek miyim?
  87. Bağ-Kur'dan 2000 yılından önce emekli olanlara intibak zammı ödenecek mi?
  88. İntibak zammı soruları - Kimler intibak zammı alacak? - Paralar ne zaman yatacak? - Varisler alacak mı? - Toplu para var mı? - CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
  89. Kimlerin emeklilik yaşı nasıl artacak? - EN SON NE ZAMAN ARTTIRILMIŞTI?
  90. Emeklilik yaşının artırılmasına ilişkin yasa taslağı beni de etkiler mi? - BU İŞE ANAYASA MAHKEMESİ NE DİYOR?
  91. 2013 yılında asgari ücret vergi dışı olacak mı? - ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ KALDIRILACAK MI?
  92. Mini SGK prim affı Bağ-Kur veya SSK'dan yersiz alınan tüm emekli aylıklarını kapsıyor mu?
  93. 4/b kapsamında Bağ-Kur primi ödüyorum - SSK'ya geçersem benim için avantaj olur mu? - Sizce geçmeli miyim? - Eğer SSK'ya geçersem ne kadar prim ödemem gerekir? - Ne zaman emekli olabilirim?
  94. Emekli olursam babamdan dolayı aldığım yetim maaşı kesilir mi?
  95. Malulen emekli olanlar İNTİBAK zammı alacak mı?
  96. Dul veya yetim maaşı alanlara da intibak zammı var mı?
  97. 7400 prim gününden emekli olanların alacakları intibak zammı - TABLO
  98. 3600 günden emekli olanların alacakları intibak zammı - TABLO
  99. 485.000 emekliye 100-150 lira arasında intibak zammı - TABLO
  100. Emekli olma yaşı uzatıldı mı? - Prim gün sayımı doldurdum - Yaş uzadıysa bende etkilenir miyim?
  101. Emeklilik öncesi SSK ve Bağ-kur Hizmet Birleştirme Talebinde Bulunmanın Önemi hk.
  102. Bağ-kur prim borcu nedeniyle hizmetleri silinenler okusun - BAĞ-KUR SİGORTALILIK SÜRELERİNİN CANLANDIRILMASI ÖRTÜLÜ PRİM AFFIDIR!
  103. SSK ve Bağ-kur Emeklilik, İntibak Yasası, Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında - YENİ HABER VE YORUMLAR!
  104. Normal ne zaman 3600 günden ne zaman olurum?
  105. İntibak zammı soruları - Kimler intibak zammı alacak? - Paralar ne zaman yatacak? - Varisler alacak mı? - Toplu para var mı? - CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
  106. Yeni İntibak Yasasından yararlanabilecek miyim?
  107. 3500 gün prim ödemem var ne zaman emekli olabilirim?
  108. Hangi tarihte emekli olabilirim?
  109. Askerliğini yedeksubay olarak 08.09.1999 tarihinden önce ifa edenlerin emeklilik hesabı nasıl yapılır?
  110. Emekli olmak için daha ne kadar prim ödemeliyim?
  111. 53 yaşında 5600 günden emeklilik
  112. Doğum borçlanmasını şimdi mi yoksa emekliliğe yakın bir tarihte mi yapmak daha avantajlı olur?
  113. SSK emekliliği için eksik prim günlerini isteğe bağlı Bağ-kur ödeyerek tamamlamak isteyenlerin bilgisine!
  114. 1800 günden Malulen emeklilik - SORU CEVAP
  115. Emekliye en fazla ne kadar intibak zammı verilecek?
  116. 3600 iş günü ve 15 yılı doldurup kıdem tazminatımı almak istiyorum - Benim sigortaya ilk giriş tarihim 15.10.1999 - Buna göre tazminatımı nasıl alabilirim?
  117. 2 çocuğum var doğum borçlanması ya da başka bir şekilde SSK'dan emekli olabilir miyim?
  118. 1987 Bağ-Kur girişliyim ve halen devam etmekteyim ne zaman emekli olabilirim?
  119. Doğum borçlanması yaparsa emeklilik yaşı düşer mi?
  120. 1260 gün sigortalı çalışarak SSK şartlarıyla emeklilik
  121. 1800 günden malulen emekli olabilir miyim?
  122. Kanser hastalığı nedeniyle nasıl malulen emekli olunur?
  123. Malulen emeklilikte çok önemli ayrıntı
  124. Yeni İntibak Yasasından yararlanabilecek miyim?
  125. Malülen emekli oldum kendi adıma işyeri açarak vergi mükellefi olursam malüllük aylığım kesilir mi?
  126. 3600 günden emekli olanların alacakları intibak zammı - TABLO
  127. 500.000 kişi nasıl emekli olacak? - YASA ÇIKARSA!
  128. Özürlü sağlık raporum %66 malulen emekli olabilir miyim?
  129. Malulen emekli olduktan sonra SSK primlerimi ödemeye devam ederek normal emekli de olabilir miyim?
  130. Emeklilerin gözü intibak listesinde - KESİN LİSTE NE ZAMAN ÇIKIYOR?
  131. 9000 gün primle emekli olanların alacakları intibak zammı - TABLO
  132. İntibak düzenlemesiyle 322 TL'ye kadar intibak farkı alacak olan emekliler - TABLO
  133. 3600 günden emekli olanların alacakları intibak zammı - TABLO
  134. 485.000 emekliye 100-150 lira arasında intibak zammı - TABLO
  135. Hangi emeklilerin maaşı düşürülecek?
  136. 2.500 emekliye intibak piyangosu
  137. Dul veya yetim maaşı alanlara da intibak zammı var mı?
  138. İşte Kıdem tazminatında merak edilen 10 soru ve cevapları
  139. İstifa edersem kıdem tazminatımı nakit olarak alabilir miyim?
  140. İntibak düzenlemesiyle 322 TL'ye kadar intibak farkı alacak olan emekliler - TABLO
  141. İşçi maaşını düşük gösterip SSK primini asgari ücretten yatıran işverenlerin dikkatine - BU YARGITAY KARARI EMSAL OLACAK!
  142. İntibak zamları ne zaman yatıyor? - İNTİBAK HAKKINDA MERAK EDİLEN SORULARA YANITLAR!
  143. 15 yıllık sigortalılık süresi ve 3600 günle kıdem tazminatında 18 yaş kuralı
  144. Kıdem Tazminatı Fonu en erken ne zaman yasalaşır?
  145. Kıdem tazminatında eski haklar ne olacak?
  146. Evde bakım ücreti - NASIL BAĞLANIR NEDEN KESİLİR?
  147. İşte 5 yıl boyunca alınmayacak olan vergiler - MALİYE BAKANI AÇIKLADI!
  148. Emekliler, ev hanımları, işsizler ve engelli vatandaşların dikkatine - EVİ OLANLAR OKUSUN!
  149. Sosyal Güvenlik Destek Prim Borçlarına Yapılandırma Geliyor - SGDP PRİM BORCU OLANLAR OKUSUN!
  150. Yurtdışı borçlanması ile emeklilik hakkı kaldırılıyor mu? - GURBETÇİYİ ÜZECEK HABER!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com