Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Aralık 2012 Pazar

Almanya'yı terk eden Türk vatandaşlarının prim iadesi için nereye başvurmaları gerekir?

Prim iadesi için nereye başvurmak gerekir?

Almanya'yı terk eden Türk vatandaşları; Alman sigorta kartlarının asılları, nüfus cüzdanları ile birlikte bizzat ikamet ettikleri yere en yakın SSK Sigorta İl / Sigorta Müdürlüğüne başvurmalıdırlar.

ÖNEMLİ HATIRLATMA :
1. Türkiye'ye kesin olarak dönen vatandaşlarımızın ve mirasçılarının, alman sosyal güvenlik mevzuatından doğan talep hakları; Türk-Alman sosyal güvenlik sözleşmesinin 47 (a) maddesinde öngörülen "yetki"ye dayanılarak Almanya'daki birimlerimizce (Nürnberg çalışma ve sosyal güvenlik ataşeliğimizce) izlenmekte; alman sigorta kurumu ile çözüme bağlanamayan uyuşmazlıklar yargı merciine intikal ettirilmekte, söz konusu vatandaşlarımızın bu hakları yargı mercii önünde de savunulmaktadır.
2. Prim iade tutarı isteğiniz halinde tarafınıza döviz olarak ödenebilir.  

Kaynak: SGK



Fikirlerinizin Gücünü Keşfedin! 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com