Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Ekim 2012 Pazartesi

Kurban eti NASIL tüketilmeli? - Sağlıklı ET pişirme yöntemleri!


Kurban eti, kavurma yerine haşlanıp tüketilmeli
Kurban eti, kavurma yerine haşlanıp tüketilmeli
Kurban etinin kızartma veya kavurma yerine haşlama, fırın veya ızgara yöntemiyle pişirilmesinin daha sağlıklı olacağı uyarısı yapıldı.

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Beslenme ve  Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevin Şanlıer, kesilen etin dinlendirmeden tüketiminin pişirmede ve sindirimde  güçlüğe yol açtığını ve pişirilmeden bir gün önce dinlendirilmesi gerektiğini  belirtti.

Sağlıklı pişirme yöntemlerinin önemli olduğunu vurgulayan Şanlıer, ”Et  kızartma, kavurma yöntemleri yerine haşlama, fırın ve ızgara yöntemleri  kullanılarak pişirilmelidir. Et ızgarada pişirilirken, et ile ateş arasında en az  15 santimetre uzaklık olacak şekilde pişirilmelidir” diye konuştu.
 
Şanlıer, kalp-damar hastalığı, mide rahatsızlıkları, diyabet ve yüksek  tansiyonu olan kişilerin, eti kavurma şeklinde tüketmekten kaçınması gerektiğini  ifade ederek, şunları kaydetti: ”Yağlı etlerin kolesterol içeriği yüksek olduğu için etin mümkünse en az  yağlı kısımları tercih edilmelidir. Kurban Bayramı’nda yağsız veya az yağlı  etleri tercih edip, kısıtlı miktarlarda tüketmeli ve aşırıya kaçılmamalıdır.  Kuyruk eti ve iç yağı kalp-damar sağlığını tehdit eder. Bu nedenle et  yemeklerinin pişirilmesinde et kendi yağında kısık ateşte pişirilmeli, ek yağ  ilavesi yapılmadan tüketilmelidir.”
 
Şanlıer, Kurban Bayramı’nda gereğinden fazla miktarda et tüketiminin var  olan rahatsızlıkların da ilerlemesine yol açabileceği uyarısında bulundu.
         
Soda yerine bol su içilmeli
Şanlıer, hazmı kolaylaştırmak için soda yerine bol su içilmesi  gerektiğinin altını çizerek, ”Su gereksiniminin karşılanması için günde en az  6-8 bardak su içilmelidir. Aynı zamanda pişirme yöntemi olarak kavurma ve  kızartma gibi sindirimi zor ve mide asiditesini artıracak yöntemler tercih  edilmemelidir” diye konuştu. MİLLİYET
 
Etiketler: haber, haberler, Milliyet Kadın, lezzet, tat, et, kurban eti, kurban bayramı, Kalp, diyabet, mümkünse, beslenme, kolesterol, Kurban bayramı, Gazi Üniversitesi,

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com