Bayram menüsünde Çoban Kavurma!
Kurban Bayramı’na özel Çoban Kavurma tarifiyle lezzetli bir menü hazırlayabilirsiniz.
Kurban Bayramı sebebiyle önümüzdeki günlerde bol bol kırmızı et tüketeceğiz. Yüksek miktarda kaliteli protein içeren kırmızı eti sevdiğiniz sebzelerle pişirerek enfes tarifler elde edebilirsiniz.
Çoban kavurma, yüksek protein ve vitamin içeriğiyle hem sağlığımızı hem de damak tadımızı destekler. Genellikle kuzu etiyle hazırlanan çoban kavurmayı yaparken bol soğan, sarımsak ve bol baharat kullanılmalıdır. Baharatlar ve soğan etin tadını pekiştirir ve hoş kokulu bir yemek hazırlamanızı sağlar.
Malzemeler:
400 gr. kuzu eti (küçük doğranmış)
1/2 ActiFry kaşığı zeytinyağı
1 ActiFry kaşığı elma sirkesi
2 adet domates
3 adet çarliston biber
¼ ActiFry kaşığı tuz
1/4 ActiFry kaşığı kuru kekik
1/4 ActiFry kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 diş sarımsak
4 adet lavaş ekmeği
Etiketler: çoban kavurma, kurban bayramı menüsü, kurban kavurma tarifi, vitamin, Kırmızı et, zeytinyağı, genellikle, Kurban bayramı,
MİLLİYET