Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Ekim 2012 Perşembe

Bağ-Kur primi yatırırsam emekliliğim uzar mı?

Bağ-Kura devam ederseniz emekliğiniz 4 yıl uzar

Soru: 6 Mayıs 1967 doğumluyum.1 Aralık 1985 de sigortalı oldum.5 Şubat 2010 yılı itibariyle işten ayrıldım. SSK’ya 6.851 gün prim ödemem var.  1 Aralık 2010 tarihinden itibaren işveren olarak Bağ-Kur primi ödemekteyim. Sigortalı olarak 25 yıl 49 yaş 5300 gün hesabı ile 7 Mayıs 2016 tarihinde emekliliğe hak kazanacağımı söylediler.
İşveren olarak da mecburen Bağ-Kur primi yatırmam gerekiyor. 7 Mayıs 2016 tarihine kadar Bağ-Kur yatırırsam emekliliğim uzar mı? Hangi kurumdan emekli olurum? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Akın TUĞCU

Cevap: Primi ödenen son yedi yılda fazla prim ödenen kurum şartlarıyla emekli olunuyor. Bağ-Kura 41 aydan fazla prim öderseniz, Bağ-Kur şartlarıyla emekli olma durumunda kalırsınız. Ve emekli olacağınız tarih uzar. Çünkü, Bağ-Kurda emekli olmak için; 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabisiniz. Bağ-Kurlu olduğunuz 1 Aralık 2010 tarihinden itibaren 2149 gün daha prim ödeyerek, toplam priminizi 9000 güne tamamlamanız şartıyla, 53 yaşınızı dolduracağınız 6 Mayıs 2020 tarihinde emekli olabilirsiniz.
 
Ekrem SARISU - POSTA

--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 
Yeni Gelen Yorumlar www.emeklilikhaber.com

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com