Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Ekim 2012 Perşembe

0-18 yaş çocuğu olan anne babalara verilen eğitimler - MEB

MEB anne ve babaları da eğitiyor

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nce, ailelere ”annelik ve babalık” becerilerinin geliştirilmesi amacıyla verilen eğitimlerden bu yılın ilkyarısında 43 bin 250 kişi yararlandı.


Milli Eğitim Bakanlığı’nca  (MEB), 0-18 yaş çocuğu olan anne babalara verilen eğitimlere ilgi artıyor. Hayat  Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nce, ailelere ”annelik ve babalık” becerilerinin  geliştirilmesi amacıyla verilen eğitimlerden bu yılın ilk yarısında 43 bin 250  kişi yararlandı.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, yaygın eğitim  kurumlarında 1993 yılından beri aile eğitimleri verdiklerini belirterek, bu  eğitimlerin son 2 yılda toparlanıp bir program halinde aktif olarak verilmeye  başlandığını söyledi.

1993’ten bugüne 23 bin 837 kursta 568 bin 239 kişiye eğitim verildiğini  anlatan Biçerli, 2010’da bin 781 kursta 30 bin 363 kişiye eğitim verildiğini,  2011’de ise bu sayının 4 bin 35 kursta 73 bin 788 kişiye ulaştığına dikkati  çekti.

Bu yılın ilk 6 ayında ise 2 bin 192 kursta 43 bin 250 kişiye kurs  verildiğini belirten Biçerli ”Kurslarımıza son yıllarda ilgi arttı. Aileler,  bilinçlendikçe programlara daha çok ilgi gösteriyor. 3. sayfa haberlerine  baktığımızda bu tür eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Hem  anne-babalar hem çocuklar için iletişim kurmadaki sorunların aşılması için önem  arz ediyor” dedi.

Eğitimlerin aileyi restore etmek ve güçlendirmek adına önemli olduğunu  vurgulayan Biçerli, bu eğitimlerin içerisinde yer alan ”Baba Destek Eğitimi”nin  de 2003’ten beri verildiğini, programda bugüne kadar 833 kursta 17 bin 684  babanın eğitildiğini kaydetti.

Kursa babaların çok fazla ilgi gösterdiğini dile getiren Biçerli, aile  içi şiddetin önlenmesi için bu eğitimlerin önemli olduğunu belirti.

Eğitimlerde, 0-3 ve 3-6  yaş aralığında çocukları olan ailelerin evine  gidildiğini ve ailelerin yerinde değerlendirildiğini anlatan Biçerli, bu şekilde  ailelerin daha iyi bir şekilde yönlendirildiğini söyledi.
       
Mahalle okullarında da ”aile” eğitimi verilecek
Eğitimlerin bin 700 eğiticiyle halk eğitim merkezlerinde ücretsiz olarak  verildiğine işaret eden Biçerli, ilerleyen dönemlerde ”Okullar Hayat Olsun  Projesi” kapsamında da bu eğitimlerin verileceğini belirti.

Biçerli, ”Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Halk eğitim  merkezlerinin uzak olduğu yerlerde, mahallelerdeki okullarımızdan faydalanacağız.  Okulların kullanılmadığı saatlerde bu eğitimleri vereceğiz. Bu şekilde maddi  kaybı ve zaman kaybını önleyeceğiz” diye konuştu.

Eğitimlerden olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getiren Biçerli, bazı  kaymakamların aile eğitimlerinin suç oranını azalttığını ifade ettiklerini, bu  durumun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
       
’Aile Eğitimi Kurs Programı”
Programla, tüm ülke düzeyinde özellikle sosyoekonomik ve kültürel açıdan  olumsuz koşullarda yaşayan bölgelerdeki anne ve babaların, ”annelik-babalık  becerileri”nin geliştirilmesi, aile içindeki ilişki kalitesinin artırılması ve  bu yoldan çocuk ve ergenlerin kişisel gelişimlerine uygun ortamların sağlanması  amaçlanıyor.

”0-18 Yaş Aile Eğitimi”, 0-18 yaş arası çocuk sahibi olan anne-babalar,  bebek bekleyen anneler, çocuk sahibi olmayı düşünen ve çocukların bakımı ile  sorumlu yetişkinlere veriliyor.

Kurs kapsamında, 7-19 Yaş Aile Rehberliği, 3-6 Yaş Anne Destek Eğitimi,  3-6 Yaş Baba Destek Eğitimi, 7-11 Yaş Baba Destek Eğitimi, 3-6 Yaş Okur Yazar  Olmayan Anne Destek Eğitim kursları da veriliyor.

Eğitimlerde kadın olmak, güvenli annelik, doğum ve lohusalık, yeni doğan,  çocuk sağlığı, çocuk hakları, ihmal ve istismarı, özel gereksinimli bireylere  duyarlılık, çocukla iletişim, çocuk gelişiminde ailenin rolü, çocuğun anne ve  babası olmak, demokratik ilişki, empati, sağlıklı cinsel yaşam, babanın rolü,  ergen ve anne-baba çatışması konuları haftalık olarak grup içerisinde aktif  katılımla işleniyor.

Kurslar, aile eğitimi yapan tüm kamu-özel kurum ve kuruluşlar,  belediyeler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, okul öncesi eğitim  kurumları, ilköğretim ve orta öğretim kurumlarıyla işbirliği halinde halk eğitim  merkezleri başta olmak üzere rehberlik ve araştırma merkezleri, okul öncesi  eğitim kurumları, ilk ve orta öğretim kurumları, aile danışma ve toplum  merkezleri, sağlık ocakları ve AÇSAP merkezleri, aile ve toplum sağlığı  merkezleri, denetimli serbestlik ve yardım merkezleri gibi aileye ve çocuğa  hizmet götüren tüm kurumlarda veriliyor.

MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com