Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Eylül 2012 Cuma

SSK'dan mı emekli olmak avantajlı yoksa Bağ-Kur'dan mı?

Sigorta’dan mı emekli olayım Bağ-Kur’dan mı?

09.08.1970 doğumluyum. 01.09.1988 tarihine Sigorta girişim oldu ve 1.797 gün prim ödemem var. 1996 yılı ocak ayında sigortam sona erdi. 08.01.1996 yılında Bağ-Kur’lu oldum ve 15 yıl 11 ay 7 gün prim ödemem var. 14.12.2011 yılında Bağ-Kur’umu sonlandırmak zorunda kaldım. Ne zaman emekli olabilirim? Sigorta’dan mı emekli olmak avantajlı yoksa Bağ-Kur’dan mı? Prim ödemelerim yeterli mi? Cevabınızı bekliyorum. Saygılarımla.

C. Çakmak  

CEVAP: Verdiğiniz bilgilere göre, 4/a ve 4/b mevzuatına göre ödenmiş toplam 7.571 gününüz var. Sigorta’ya 3.5 yıl (1.260 gün) prim öderseniz; 25 yıl, 51 yaş ve 5.450 günle Sigorta’dan emekli olabilirsiniz. Bağ-Kur’a 1.429 gün prim öderseniz, 9000 günle Bağ-Kur’dan emekli olursunuz. Sigorta’dan emekli olmayı tercih edebilirsiniz.
 
Lütfi Köksal - TÜRKİYE

--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com