Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Eylül 2012 Cuma

Emeklilik tarihime 5 yıl kala SSK sigortalısı olsam yüksek maaş alabilir miyim?

Soru: 10.04.1971 doğumluyum, 1989’da SSK girişim oldu. 2004 yılının Haziran ayına kadar SSK’lı olarak çalıştım. Sonra hiç boşluk vermeden Bağ-Kur’a geçtim. Bağ-Kur’da 14.basamakta belli bir süre prim ödedikten sonra günlük ücret üzerinden 502,5 TL prim ödemeye başladım. Halen Bağ-Kurluyum. Sizden ricam emekli olurken daha fazla maaş almak için SSK’dan mı yoksa Bağ-Kur’dan mı emeklilik başvurusu yapmalıyım? 2022 Nisan ayında emeklilik hak kazanacağıma göre son beş yıl SSK sigortalısı olsam yüksek maaş alabilir miyim? Emre A.

Cevap: Son beş yıl bilfiil hizmet akdine dayalı olarak çalışıp SSK primi ödemekle SSK’lılıktan emekli olmanızı sağlarsınız. Ama maaşınızı yükseltmeniz sırf buna bağlı olmaz. Ödeyeceğiniz prime göre düşebilir de. SSK’lılıktan emekli olmanız Bağ-Kur aylığına göre daha yüksek olur. 01.10.2008’den sonraki süreç için SSK’lı veya Bağ-Kur’lu olmanızın emekliliğe etkisi aynı olur. Ancak önceki süreden kaynaklanacak farklar nedeniyle SSK-Bağ-Kur maaş farkı doğar. 502,5 TL aylık prim de maalesef yüksek değildir. Bağlanacak aylığınızda maalesef düşüşe yol açar. 900 TL’den düşük her aylık prim aylıkta düşüşe yol açar.

Şevket Tezel - SÖZCÜ

--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com