Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Eylül 2012 Cuma

Sigorta girişim askerlikten sonra askerliğimi borçlanırsam ne zaman emekli olabili


Askerliğinizin 10 gününü borçlanarak bir yıl erken emekli olabilirsiniz

Soru: 5 Nisan 1969 doğumluyum. 1 Haziran 1991’de sigortalı işe başladım. Halen çalışmaya devam ediyorum. Sigorta girişim askerlikten sonra. Askerliğimi borçlanırsam ne zaman emekli olabilirim?
Zeki AKGÜL

Cevap: Başlangıçtan önce yaptığınızdan askerlik sürenizin 10 gününü borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 10 gün geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabi olmanızı sağlar. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 52 yaşınızı dolduracağınız 5 Nisan 2021 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Askerliğinizi borçlanmazsanız toplam 5600 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 53 yaşınızı dolduracağınız 5 Nisan 2022 tarihinde emekli olabilirsiniz. 10 gün askerlik borçlanması bir yıl erken emekli ettiğinden, borçlanmanızda yarar var.

Ekrem SARISU



Bilgilerinizi girin, size özel kasko sigortası fiyatlarını karşılaştırın... 

Araç kasko değerine en uygun kasko poliçesini hesaplayın...







Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com