Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Ağustos 2012 Cuma

Bağ-Kur kaydımı dondurup sağlık hizmetlerinden yararlanmak mümkün mü?


Bağ-Kur faaliyete son verip vergi kaydını kapatmadan sonlanmaz


Soru: 3 Nisan 1960 doğumluyum. Bağ-Kura 25 Mayıs 1997 de başladım. 15 yıl prim ödememi tamamladım. Bağ-Kuru dondurup sağlıktan yararlanmam için, ne yapmam gerekiyor? Ve ne zaman Emekli olabilirim?

İbrahim ÖRS

Cevap: Bağ-Kur zorunlu sigortadır. Vergi mükellefi olarak faaliyetinize devam ediyorsanız, ya da şirket ortaklığınız devam ediyorsa, sigortalılığınızı askıya alarak prim ödemeden kurtulma gibi bir durum söz konusu olmaz. Sigortalılığınızı sonlandırmak için, vergi mükellefiyetinizi kapatıp, faaliyetinize son vermeniz gerekir. Ancak, Bağ-Kura isteğe bağlı prim ödüyorsanız, sigortalılığınızı istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.

Bağ-Kurda yaş haddinden emekli olmak için; 15 tam yıl prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. 15 tam yıl prim şartını sağladığınızdan, 58 yaşınızı dolduracağınız 2 Nisan 2018 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Bağ-Kuru kapatmanız halinde, zorunlu olarak Genel Sağlık Sigortalısı olursunuz. Gelir testi yaptırmanız sonucu aile içinde kişi başına düşen aylık gelirin ortalama tutarı:

-Asgari ücretinin üçte birinden(bugün için 313.50 TL’dir) az çıkması halinde prim ödemeden,
-Asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasında çıkması halinde aylık 37.62 TL,
-Asgari ücret ile asgari ücretin iki katı arasında çıkması halinde 112.86 TL,
-Asgari ücretin iki katından fazla çıkması halinde ise aylık 225.72 TL prim ödeyerek sağlık yardımı alabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com