Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Temmuz 2012 Pazar

SSK hizmet dökümünde sigorta primleri görünmeyenlerin bilgisine!


Endişeye gerek yok SGK da prim kaybı olmaz

Soru: 2000 yılından önceki primlerim artık sistemde görünmüyor. Bunun nedeni ne olabilir? Ayrıca bahsettiğim yıllara ait 10 yıl önce sistemden bir çıktı almıştım. O çıktıda Sebahattin Güler isminde birinin de primi benim sayfamda görünüyordu. Yani; sistemde benim bilgilerimi girince, hem bana hem de o kişiye ait primler farklı SSK numarasıyla görünüyordu.


Tamer YARIMBAŞ

Cevap: Ödemiş olduğunuz primlerin Sosyal Güvenlik Kurumunda kayıp olması gibi bir durum söz konusu olamaz. Elektronik ortamda o veya bu nedenle görünmeyen primleriniz, dosyanızda kağıt ortamında mevcuttur. SGK bugün için 1968 yılı ve öncesine ait kayıtları(primleri) elektronik ortama yüklüyor. 1968 ve öncesinin primleri sistemde görünüp kaybolmadığına göre, sizin 2000 den önceki primlerinize hiç bir şey olmaz. Primlerinizin neden görünmediğinizi bilmemiz mümkün değil. Ancak, sorunuzdan Sabahattin Güler isimli sigortalının da primleri yanlışlıkla sizin dosyanıza işlendiği anlaşılıyor. Adı geçen kişide durumu fark ederek düzeltilmesi için kuruma başvurmuşsa, kurum yanlışlığı düzeltmek için çalışıyor olabilir. Bu nedenle geçici olarak prim kaydınızı elektronik ortamdan çıkartması muhtemeldir. Yanlışlık düzeltilince primleriniz sisteme tekrar yüklenir. Ancak rahat etmeniz için, bulunduğunuz yerdeki sosyal güvenlik ile veya merkez müdürlüğüne yazılı olarak müracaat ederek, durumu anlatıp nedenini sorduğunuzda kurum mutlaka cevabını verecektir. Sonuç olarak endişe etmenize gere yok.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com