Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Haziran 2012 Çarşamba

Ne kadar prim ödeyerek kaç yaşında emekli olurum?

Staj sigortası başlangıç sayılmıyor

Soru:1 de alınan stajyer sigorta numarasını 2000 yılında başlayarak 4300 günüm var ne zaman- ne kadar prim ve kaç yaşında emekli olurum?

Soner DEĞİRMENCİ

Cevap: Staj sigortasında kişileri emekli eden sigorta kollarına(malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları) prim ödenmediğinden, emeklilik işlemlerinde başlangıç sayılmaz. Ancak bu dönemde alınan sigorta sicil numarası emekli olana kadar kullanılır. Emekliliğinize esas başlangıç tarihi olarak, 2000 de adınıza ilk defa uzun vadeli sigorta kollarına prim ödenen gün dikkate alınacaktır. Bu başlangıca göre emekli olmak için; 7000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. 2700 gün daha prim ödeyerek, 4300 gün olan priminizi 7000 güne tamamlamanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com