Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Haziran 2012 Çarşamba

5500 gün SSK yatırmış vatandaş 960 lira alırken 5950 gün SSK yatırmış vatandaş neden 760 lira alıyor?

Emekli aylığını prim gün sayısı ile kazanç tutarı birlikte belirliyor

Soru: Emekli maaşı neye göre hesaplanır? 5500 gün SSK yatırmış vatandaş 960 lira alırken, 5950 gün SSK yatırmış vatandaş 760 lira alıyor. Bu hesaplama neye göre yapılıyor?
Orhan ORUÇ

Cevap: Emekli aylığını üstünden prim ödenen kazanç tutarı ile prim ödeme gün sayısı belirliyor. Prim ödeme gün sayısı az olmasına karşın, kazanç tutarı yüksek olan, kazancı az ancak primi gün sayısı fazla olandan daha yüksek emekli aylığı alabilir. Ayrıca son yıllarda emekli aylığı bağlama usulü sürekli değiştirildi. 2000 yılı, 2000 ile 1 Ekim 2008 arası ve 1 Ekim 2008 den sonraki dönemde ayrı usulde emekli aylığı hesaplanıyor. Dönemleri farklı olan emeklilerin farklı tutarda aylık alması da mümkün.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com