Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Haziran 2012 Çarşamba

18 ay askerlik yaptım emeklilik için ne kadarını yatırmam gerekiyor?

140 gün askerlik borçlanması bir yıl erken emekli eder

Soru: 1 Şubat 1966 doğumluyum. İşe giriş tarihim 4 Nisan 1990’dır. İşe askerden sonra giriş yaptım.7770 gün prim ödemem var. 22 yıl çalışmışlığım var. Ne zaman emekli olabilirim? Askerlik borçlanmamı ödememe gerek var mı? Ödersem ne kadar faydası olur? 18 ay askerlik yaptım. Ne kadarını yatırmam gerekiyor?

Celal ALTINTAŞ
Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 52 yaşınızı dolduracağınız 1 Şubat 2018 tarihinde emekli olabilirsiniz.
Askerlik sürenizin 140 gününü borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 140 gün geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarınıza tabi olmanızı sağlar. Ve 51 yaşınızı dolduracağınız 1 Şubat 2017 de emekli olabilirsiniz. 140 gün askerlik borçlanması bir yıl erken emekli ettiğinden borçlanmanızda yarar var.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com