Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Mayıs 2012 Cuma

Şu anki mevzuata göre kaç yaşında emekli olabilirim?

Emekli olmak için 57 yaşı doldurmanız gerekiyor

Soru: Sigorta girişim 2 Temmuz 1997 olup, 2002 ye kadar 340 gün prim ödemem var. 24 Mayıs 2008 den itibaren de devamlı çalışmaktayım. Toplam 1688 gün prim ödemem mevcuttur. 2002 -2004 arası yurt dışında çalıştım. 2006-2007 de askerliğimi yaptım. Şu anki mevzuata göre kaç yaşında emekli olabilirim?
Ahmet EMREM

Cevap: Emekli olmak için, 25 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ödeme ve 57 yaş şartlarına tabisiniz. Doğum tarihinizi bildirmemişiniz. Bu üç şartı birlikte sağlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Süre ve yaş şartını primi tamamlama tarihinden önce tamamlıyorsanız, emekliliğinizin gecikmemesi için yurtdışı çalışma sürenizi ve askerlik sürenizi borçlanarak primi yükseltebilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com