Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Mayıs 2012 Cuma

Her ay 212 lira ödemek durumunda olacak mıyım?

Gelir testi yaptıran sorun yaşamaz

Soru: Üniversite öğrencisiyim. Ve partime çalışıyorum. Partime çalışanların yaptırması gereken gelir testini yaptırdım. Ancak, sınavlarım ve çalışmam nedeni ile SGK' ya gidip başvuru yapmadım. 28 Şubat son gün diye biliyordum. Bunun için, her ay ceza ücreti olan 212 lira ödemek durumunda olacak mıyım?
Elif TEKİN

Cevap: Rahat olun. Gelir testinde Şubat 2012 nin son gün olduğu doğru değil. Gelir testi SGK’nın gönderdiği mektubun tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde yapılması gerekiyor. Gelir testi yaptırdığınızdan sorun yok. Her ay ceza ödemeniz de söz konusu değil. Ayrıca, SGK ya başvuru yapmanız da gerekmiyor. Gelir testini yapan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı, gelir testi sonuçlarını SGK’ ya gönderecek ve test sonucuna göre, prim ödemeden veya aylık bir miktar prim ödeyerek sağlık yardımı alacaksınız.
Ayrıca, 212 TL ceza değil, genel sağlık sigortası primidir. Çünkü, SGK’nın yazısının tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde gelir testine girmeyenlerin, aile için kişi başına düşen aylık gelir tutarı 1.773 TL kabul edilerek aylık 212,76 TL genel sağlık sigortası primi tahakkuk ettiriyor. Ancak, yazının tebliğ tarihinden itibaren 6 ay içinde gelir testi yaptırılması halinde, test sonucuna göre, aylık prim tutarı düzeltiliyor.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com