Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Mayıs 2012 Salı

Engelli indiriminden emekli olmanın binbir türlü yolu var!

Engelli indiriminden emekli olmanın binbir türlü yolu var!

01.02.1961 doğumluyum. 21.04.1980 tarihinden geçerli sigorta başlangıcım var. Toplan 3709 gün primim var. Şu anda çalışmıyorum. Kendim ayrıca rahatsızlığım dolayısıyla malulüm. Ne zaman ve nasıl emekli olabilirim?


H. Görgülü

CEVAP: Sayın Görgülü, 21.04.1980 tarihli Sigorta girişiniz ve 3.709 gününüz var. Buna göre;
- 25 yıl, 45 yaş ve 5.000 günle NORMAL emekli olabilirsiniz. 25 yılınız ve yaşınız dolmuş. 20 ay askerliğinizi borçlanıp, 2 yıl da İsteğe Bağlı veya çalışarak prim öderseniz, 5.000 günle emekli olursunuz.
- Hiç prim ödemeden, 60 yaşınızın dolduğu 01.02.2021 tarihinde YAŞTAN emekli olursunuz.
- Malullüğünüz işe girdikten sonra ise, “Malulen” emekli olmak için müracaat edin. Sizi hastaneye sevk ederler. 10 yıl sigorta süreniz ve 1800 gününüz var. Çalışma gücünün en az % 60’ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiğinize dair Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilirse, hemen emekli olursunuz.
- Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özrü bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az 15 yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanıyor. İlk işe girmeden önce malul iseniz, 15 yılınız var. 9 ay askerlik borçlanırsanız hemen maaşınız bağlanır.
- Sigortalı bir işte çalışırken Defterdarlığa müracaat ederek, en az %40 özürle “Vergi İndiriminden Faydalanabilir” yazısı alabilirseniz yaşa bağlı olmadan engelli olarak hemen emekli olabilirsiniz.
Sunduğumuz alternatiflerin faydalı olacağını ümit ediyorum.

Lütfi Köksal - Türkiye

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com