Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Mayıs 2012 Salı

Doğum borçlanmasıyla nasıl 4 yıl erken emekli olabilirsiniz?

Doğum borçlanmasıyla 4 yıl erken emekli olabilirsiniz

Soru: 22 Ekim 1969 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 3 Temmuz 1985’dir. 2007 yılına kadar aralıklarla ödenmiş 622 günüm var. Nisan ayı itibariyle ev kadınlarına tanınan haktan yararlanarak Bağ-Kurlu oldum.


1) Ne zaman emekli olabilirim?
2) 1994 ve 1997 yıllarında iki adet doğumum var. Doğum borçlanması yaparsam ne zaman emekli olurum?

Yasemin ÖZCAN

Cevap: 1) SSK’dan emekli olmanız avantajlı. Ancak, SSK şartlarıyla emekli olmak için son 1260 gün primi sigortalı bir işte çalışarak ödemeniz gerekir. Son 1260 gün prim sigortalı bir işte çalışarak ödemeniz halinde, SSK da emekli olmak için, 20 yıl sigortalılık süresi, 5075 gün prim ödeme ve 42 yaş şartlarına tabi olursunuz. 4453 gün daha prim ödeyerek, 622 gün olan priminizi 5075 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.
Ayrıca, toplam priminizi 3600 güne tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız 22 Ekim 2027 tarihinde emekli olabilirsiniz.
2) Doğumlarınız sonrasındaki iki yıllık sürelerde, prim ödemeniz yoksa iki doğumunuzuda borçlanarak, toplam 1440 gün kazanabilirsiniz. Ancak, doğum borçlanması ile kazanılan günler, borçlanma talep tarihindeki sigortalılık statüsüne sayıldığından, doğum borçlanmasını sigortalı bir işte çalışarak yapmanız da fayda var.

Doğum borçlanması yaparsanız birinci seçenekte 4453 gün yerine 3013 gün prim ödemeniz gerekir. Buda, doğum borçlanması sayesinde 4 yıl erken emekli olacağınız anlamında geliyor. (ara vermeden prim öderseniz Eylül 2020 ayında)

İkinci seçenekte de, ise Bağ-Kura toplam 41 ay prim ödedikten sonra Bağ-Kuru kapatıp, sigortalı bir işte çalışarak 308 gün prim ödemeniz ve doğum borçlanmasını da sigortalı çalışırken yapmanız gerekir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com