Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Mayıs 2012 Cuma

Doğum borçlanmasına girersem kaç çocuktan ne kadar faydalanabilirim?

Doğum borçlanması için belli şartlar aranıyor

Soru: 25 Ağustos 1964 doğumluyum. İlk sigorta tarihim 11 Kasım 1985’dir. Üç çocuğum var. İlk çocuğum 1990 doğumlu. Prim gün sayım 1658 dür. Doğum borçlanmasına girersem, kaç çocuktan ne kadar faydalanabilirim? Ve ne zaman emekli olabilirim?
Gülşen KÜHEYLAN

Cevap: Doğum borçlanması için; sigorta başlangıç tarihinden sonra doğum yapmış olmak, doğumdan sonraki iki yıllık sürede prim ödememek, (iki yıllık sürede sigortalı çalışma varsa prim ödenmeyen günler) borçlanılacak süre içinde çocuğun yaşaması ve borçlanma bedelinin tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde ödeme şartları aranıyor. Doğum borçlanması ile 720 gün kazanılıyor. En fazla iki doğum için borçlanılarak toplam 1440 gün kazanılıyor. Bu şartları taşıyan iki doğumunuz varsa borçlanarak toplam 1440 gün kazanabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com