Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Nisan 2012 Pazar

Eksik prim günlerimi çalışmanın haricinde nasıl kapatabilirim?

3600 günle 58’de emekli olacaksınız

1972 Haziran doğumluyum, SSK başlangıcım 11.04.1997’dir. SSK gün sayım 3550’dir. Bu bilgiler dahilinde ben ne zaman emekli oluyorum? Doldurmam gereken günlerimi çalışmanın haricinde nasıl kapatabilirim?


Kadriye YILDIZ

Hanımefendi emeklilik için iki alternatifiniz var.

Birincisi var olan 3550 günü 50 gün daha prim ödeyerek 3600 güne çıkarırsanız 58 yaşında (2030 yılında) SSK’dan emekli olmaya hak kazanacaksınız. Prim ödemeye devam eder de 5900 güne ulaşırsanız 53 yaşında 2025 yılında SSK’dan emekli olacaksınız.

Eksik kalan prim günlerini isteğe bağlı Bağ-Kur’da da ödeyebilirsiniz ama isteğe bağlı Bağ-Kur’da en fazla 3 yıl 5 ay prim ödemeye dikkat edin. 3 yıl, 5 aydan çok isteğe bağlı Bağ-Kur öderseniz, SSK’dan emekli olma hakkını kaybedersiniz.

Ali TEZEL - Gazete Habertürk

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com