Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Şubat 2012 Cuma

Kız çocukları prim ödemeden ana veya babadan sağlık yardımı almaya devam edecek mi?

Kız çocukları prim ödemeden ana veya babadan sağlık yardımı almaya devam edecek

Soru: Son günler de çalışanlarımız tarafından bizlere sıkça yöneltilen bir konuda görüşünüzü almak isterim. Bildiğiniz üzere 1 Ocak 2012 itibariyle Genel Sağlık Sigortası uygulaması başladı..


GSS İşlemleri Yönetmeliği’nin “Genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişiler” başlıklı 7 b) Maddesinde;”18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi hâlinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi hâlinde 25 yaşını doldurmamış ve evli olmayan çocukları ile yaşına bakılmaksızın çalışma gücünü en az %60 oranında yitirdiği kurum sağlık kurulu tarafından tespit edilen evli olmayan çocukları” ifadesi yer almaktadır.
Buna göre şu anda 18 yaşının üzerinde olup, çalışmayan, okumayan ve evli olmayan kız çocukları için GSS primi ödemek zorunlu mudur? Yoksa belli bir istisna veya tarihsel bir kriter var mıdır?

İlker AGER

Cevap: 1 Temmuz 2008 tarihi itibariyle ana veya babasından sağlık yardımı alma hakkı olan kız çocukları yaşları ne olursa olsun, sigortalı bir işe girene veya evlenene kadar ana ve babalarından sağlık yardımı alabiliyor. Kız çocuklarının bu gün için gelir testi yaptırmasına gerek bulunmuyor. Kız çocukları sigortalı çalışmaya başlayana veya evlenene kadar yaşları ne olursa olsun, ana veya babası üstünden prim ödemeden sağlık yardımı alacaklar.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com