Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Şubat 2012 Cuma

İşten ayrılsam 15 yıl ve 3600 günümü doldurmadığım halde tazminat alır mıyım?

Bin 78 TL maaş alıyorum. Bankaya yatırılan para 680 TL. Gerisini elden veriyorlar. Bu nedenden dolayı işten ayrılsam, 15 yıl ve 3600 günümü doldurmadığım halde tazminat alır mıyım? 4 yıldır, günde 12 saat çalışıyoruz. 8 saat üzeri mesai gösteriliyor. Buna imza attırıyorlar. Mahkemeye versem olur mu?


CEVAP:
İş Kanunu'na göre, 10 işçiden fazla çalıştıran işyerlerinde ücretlerin banka aracılığı ile ödenmesi gerekir.
Yine İş Kanunu'na göre, işveren işçinin ücretini kanun ve sözleşme hükümlerine göre hesaplayıp ödemezse, işçi iş sözleşmesini feshederek, tazminatını talep edebilir.
Siz de bu durumda iş sözleşmenizi haklı nedenle feshederek tazminatınızı talep edebilirsiniz.
İşveren tazminatınızı ödemez ise İş Mahkemesi'ne dava açabilirsiniz.
Ancak ücretinizin bir kısmının elden ödendiğini ispatlamanız gerekir.

ALİ ŞERBETÇİ - TAKVİM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com