Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Şubat 2012 Pazartesi

İki ülkeden de aylık bağlanır mı?

İki ülkeden de aylık bağlanır

Soru: Sadettin Bey, yakınımın kocası Avusturya'da 1994'te vefat etti. Bundan sonra yakınım Avusturya'da ölüm aylığı almaya başladı. Kocasının Avusturya'ya gitmeden önce Türkiye'de 479 gün çalışmışlığı vardı. Ayrıca toplam 20 ay askerlik yapmış. Askerlik borçlanması yaparak 900 günü tamamlayıp SSK'dan da ölüm aylığı alabilir mi? Yani hem Avusturya'dan hem Türkiye'den aynı anda ölüm aylığı alabilir mi?


Faruk A.

Cevap: Faruk Bey, ölüm olayı 1 Ekim 2008 tarihinden önce gerçekleştiği için, askerlik borçlanmasıyla 900 gün tamamlandığı takdirde, Türkiye'den ölüm aylığı bağlanır. Yani yakınınız hem Türkiye'den hem de Avusturya'dan ölüm aylığı alabilir. 1 Ekim 2008'den sonra gerçekleşen ölümlerde, borçlanmayla 900 günü tamamlama imkânı bulunmuyor.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com