Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Şubat 2012 Pazartesi

Doğum borçlanması için en düşük seviyede prim yatırmak yeterli midir?

Soru: Eşim için yapacağımız doğum borçlanması 1992 yılına ait ve eşimin 1990-2000 arasındaki dönemde başka prim süresi bulunmuyor. Bu doğum borçlanması için en düşük seviyede prim yatırmak yeterli midir? Yoksa biraz olsun yüksekten ödememiz emekli maaşına etki eder mi? Ne tavsiye edersiniz?


Caner TONAK

Cevap: 1990-2000 yılları arasında sigortalılıklarını sürdürenler için 1990 yılından önceki bir süre için yapılacak doğum borçlanmasında 8 TL’de 50 TL de aynı etkiyi yapacağından bu dönem için fazla prim yatıran boşa yatırmış olur. Evet, 1990-2000 arasındaki bir süre için borçlanmada seçilecek primin bağlanacak emekli aylığına olumlu etkisini somutlaştırmak için bu dönemdeki diğer primli sürelerin gün ve kazanç miktarıyla birlikte değerlendirmek gerekir. Eşinizin sigortalılık durumuna göre 1990-2000 arasındaki boşluk durumuna göre bu süreye ilişkin yapacağı doğum borçlanmasını da asgariden yapmak yerinde olacaktır.

ŞEVKET TEZEL - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com