Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Şubat 2012 Çarşamba

3600 günden emekli olanların alacakları intibak zamları - TABLO

İntibak zamları prim gününe göre değişir

Ocak 2013'te maaşlara yansıyacak olan intibak zammının miktarı ödenen prim gününe bağlı...


Emeklilerin gözü kulağı intibak düzenlemesine çevrilmiş durumda. İntibak Yasa Tasarısı halen Meclis gündeminde bulunuyor. 2000 yılından önce emekli olmuş kişiler, intibak düzenlemesinin yasalaşmasını beklerken, alacakları zammı da şimdiden öğrenmeye çalışıyor.

DOSYA İNCELENİR
Bu konuda bazı açıklamalar yapılmış olsa da, yine de detaylar önem kazanıyor. Örneğin; prim gün sayıları alacağınız zammın miktarını da belirliyor. 3600 gün prim ödeyerek 2000 yılından önce emekli olmuş bir okurumuz bize soru göndermiş. Bu sorunun yanıtı, benzer durumdaki çok sayıda emeklinin de kafasındaki soru işaretini giderecektir. Aşağıdaki tablodan durumunuza bakarak zammınızı öğrenebilirsiniz. İşte bu soru ve yanıtı:

1998 yılında SSK'dan 3600 gün çalışarak emekli oldum? İntibak Yasası ile herkesin maaşında 300 TL'ye kadar artış olacakmış.

Benim maaşım ne kadar artacak?

İntibak Yasası kapsamında kimin, ne kadar zam alacağı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak dosya incelemesi sonucunda netleşecek. Bununla birlikte, 2000 yılı öncesinde 3600 günden emekli olduğunuzu belirtmişsiniz. Aşağıda verdiğimiz tabloda derece ve kademenize bakarak intibak farkından aşağı yukarı ne kadar yararlanacağınızı bulabilirsiniz. Unutulmaması gereken husus, sigorta prim miktarına göre intibak zammı farklılık göstermektedir. İntibak zammı 2013 yılında maaşlara yansıyacak.

İntibak zammını merak eden emekliler bu tabloyu inceleyin

ALİ ŞERBETÇİ -TAKVİM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com